КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Велимир Илић: Вучић се бави београдским изборима, док му неки подривају државу и уставни поредак Назад
Датум: 6. Фебруар 2018. Време: 14:48

Велимир Илић: Вучић се бави београдским изборима, док му неки подривају државу и уставни поредак 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да се председник Србије Александар Вучић бави београдским изборима и држи митинге по месним заједницама док му неки као Сулејман Угљанин подривају државу и уставни поредак.

„Вучић својим поступцима промовишући једну изборну листу крши основне принципе демократије , гази Устав и законе Србије и понижава грађане. Он није председник свих грађана, како му Устав налаже, већ председник Српске напредне странке и њених чланова и симпатизера док све друге грађане омаловажава који гласају за неку другу политичку опцију“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да изјава Сулејмана Угљанина који је пријатељ Реџепа Тајпа Ердогана код кога је Вучић недавно ишао у посету, да је Србија геноцидна држава представља удар на уставни поредак Србије.

„У свакој озбиљној земљи оваква изјава била би предмет озбиљне реакције. А код нас док пљуште овакве изјаве и док Сулејман прича о аутономији Рашке области , председник Србије води кампању за београдске изборе испред једне странке.“, рекао је Илић.

Говорећи о изборима у Београду, Илић је позвао Синишу Малог да се не бави мостовима у Београду , да нешто изгради, а не само да руши.

„Не знам како и на основу чега Вучић хвали Синишу Малог. Још једном апелујем на мале странке да се повуку , још има времена за то и да сви подржимо најјаче кандидате , да те две , три листе могу да направе коалицију и доведу до промена у Београду. Промене у Београду отварају могућност за промену лоше власти у Србији“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије рекао је да је занимљиво да нико од српских медија није пренео информацију да се претолонаследник Алексанадар Карађорђевић састао са Доналдом Трампом који је са супругом Меланијом приредио ручак у част принчевског пара.

„ Престолонаследник Карађорђевић се није четири пута руковао са Трампом, али је два и по сата провео на ручку који је био организован на Флориди. То говори какав однос председник Америке има према коме у Србији“, рекао је Илић.