ВЕСТИ
Гачевић реизабран за председника општинског одбора Нове Србије у Пријепољу Назад
Датум: 8. Фебруар 2018. Време: 16:05

Гачевић реизабран за председника општинског одбора Нове Србије у Пријепољу

У малој сали Дома културе у Пријепољу одржана је скупштина странке Нове Србије.

Скупштини су, поред представника Нове Србије, присуствовали још и челни људи странака које су коалициони партнери у власти Пријепоља са споменутом странком.

Делегацију Странке правде и помирења предводила је начелница општинске управе Сабира Хоџић, а међу присутнима био је и председник Нове Србије Велимир Илић.

Присутнима се обратио лидер те странке у Пријепољу Милан Гачевић који се захвалио свима што су дошли и дали подршку овој странци, истичући добре међуљудске односе.

“Ми смо људи који верују у Бога. Никада као сада не памте се бољи међуљудски и пријатељски односи између аутентичних представника бошњачког и српског народа. Ми живимо једни са другима, ја сам поносан на своје пријатеље Бошњаке и на све оно што смо успели заједничким снагама урадити за Пријепоље у претходном периоду. Нова Србија је права слика како би Србија требала изгледати”, наводи Гачевић.

Апсолутном већином гласова Милан Гачевић реизабран је за председника општинског одбора Нове Србије у Пријепољу.

Присутнима се обратио предсједник општинског одбора ПУПС-а у Пријепољу Љубиша Васојевић, упућујући честитке Гачевићу на реизбору.

“Милан је један од ретких људи који су свакодневно на терену. Заиста сви могу учити од њега”, наводи Васојевић.

Честитке су упутили и представници СДА Санџака, Покрета Социјалиста и Социјалистичке партије Србије.

Испред Странке правде и помирења у Пријепољу присутнима се обратила начелница општинске управе Сабира Хоџић.

“Честитајући Вама, честитам свима нама. Ово је права слика слоге, међусобног поштовања и сарадње. Ово је прав слика власти у Пријепољу”, истакла је Хоџић.

Председник Нове Србије Велимир Илић поручио је да је поносан и сретан када види овакав призор.

“Сретан сам и поносан када видим да сте овако сложни и јединствени. Недавно сам прочитао да сам ја, уз Слободана Милошевића, политичар који је најдуже на политичкој сцени опстао. Зато што су моја врата увијек била отворена за све драге госте и Угљанина и Коштуницу и Зукорлића и Ђинђића. Можда се нисмо идеолошки слагали, али смо добро сарађивали на плановима за опште добро. Ја сам се, за вријеме свог мандата, увијек трудио да урадим нешто и помогнем људима. Ја сам рекао да треба асфалтни пут до сваке цркве и џамије, јер нити један вјерник не заслужује да до богомоље гази по блату. Сви људи од вјере су добри људи. Молим вас, останите увијек овако јединствени и остављам вам аманет – помозите сељаку. Њима је много тешко. У моје вријеме док сам био у Влади за два литра млијека узели бисмо литар нафте, данас сељаку треба осам литара млијека за литар нафте, зато што је откупна цијена литра млијека 22 динара. Хвала Вам свима и желим вам пуно среће”, рекао је Велимир Илић.

Сједници је присуствовало 93 делегата из 12 мјесних одбора.