КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Вучић је понизио Србију у Хрватској Назад
Датум: 13. Фебруар 2018. Време: 15:15

 Илић: Вучић је понизио Србију у Хрватској

 

Председник Нове Србије Велимир Илић рекао је данас да је председник Србије својим снисходљивим односом у Хрватској понизио Србију.

„Он се сликао испод слике Алојзија Степинца. Могуће да нико то није приметио. Али то би било исто као када би неко отишао у посету Ангели Меркел и сликао се с њом испод Хитлерове слике. То је понижење“ , казао је Илић на конференцији за штампу.

Он је додао да се председник Србије најмање бави Србијом и њеним проблемима , да су му приоритет регион и београдски избори.

„Председник се шета по Косову и Хрватској  и од Железника, преко Чукарице до Батајнице. Ја разумем да је њему стало да по сваку цену победи на београдским изборима , јер их је два пута губио и само још у Београду никада није победио. Надам се да му Београђани и овај пут неће приуштити то задовољство“, рекао је Илић.

Он је истакао да фантомске хрватске фирме купују земљу по Србији и да се тиме нико не бави, да је тако продато цело једно село у Војводини и да је он још док је био министар проверавао ко купује земљу у Србији и да је дошао до тога да нико од тих није био на адреси на којој је наводно био пријављен.

Говорећи о предстојећим београдским изборима , председник Нове Србије је рекао да „ није најсрећнија околност што опозиција на изборе у Београду излази разједињено, јер је свако расипање гласова бесмислено и само помаже Српској напредној странци“.

„Зато још једном апелујем на Београђане да изађу на изборе у што већем броју и да гласају за опозиционе листе које сигурно пролазе  и да не расипају гласове на ситне странке које неће проћи цензус“, рекао је Илић.

Он је најавио да ће Нова Србија направити план за решавање статуса Косова и да ће тај план презентовати Американцима, Русима и Европској унији , као и да ће га предочити Влади Србије.