ИЗ ОДБОРА НС
Нову Србију морамо градити на темељима немањићке Србије Назад
Датум: 26. Фебруар 2018. Време: 11:49

Нову Србију морамо градити на темељима немањићке Србије

 

Нова Србија обележила је крсну славу Светог Симеона Мироточивог. Председник Нове Србије Велимир Илић истакао је да се на темељима државе коју су стварали Немањићи и на тим вредностима мора градити нова Србија.

„Ми смо се определили да славимо Светог Симеона Мироточивог , пре 20 година , јер смо хтели да градимо нову Србију на темељима Србије коју су створили Немањићи. Ни један народ не може да има будућност, ако не признаје и не познаје своју прошлост. Неки данас покушавају да избришу историју и да представе да све почиње од њих. То је срамота, јер ми живимо у земљи која има и историју и традицију“, рекао је председник Нове Србије после обреда сечења славског колача.

Он је оценио да је ово „време искушења за Србију“, али да верује да ће доћи време препорода за Србију.

„За Србију је данас најважније стрпљење. А данас у Србији нема стрпљења. Власти у Србији стално негде журе, иде им се у Европску унију у којој не знају шта их чека. Жури им се да реше косовско питање  по сваку цену. Нејасно је где се то нама жури ,а на нашу штету“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије је истакао да ће београдски избори бити прилика да се „одвоји жито од кукоља“ и да се јасно види ко је опозиција, а ко глуми опозицију,а ради за власт.