КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Вучића поставити и за председника Уставног суда Назад
Датум: 3. Април 2018. Време: 13:54

Илић: Вучића поставити и за председника Уставног суда

 

Председник Нове Србије Велимир Илић рекао је данас да ни једна институција у Србији не функционише, а посебно Уставни суд који не функционише и који се годинама не изјашњава о одлуци о смањењу пензија.

„ Уставни суд није независан. Председница тог суда доноси политичке одлуке и годинама се не изјашњава о томе да ли је одлука о смањењу пензија уставна. То не ради , јер тако одговара Вучићу и онима који су смањили пензије. Уколико би се та одлука прогласила противуставном држава би морала пензионерима да врати све што им је одузела и да их обештети с каматом , што би била огромна цифра коју би држафва морала да исплати. Пошто се и ту Вучић пита, онда треба да га поставимо и за председника Уставног суда“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да уставни суд мора већ једном да да мишљење о уставности одлуке о смањењу пензија, како би пензионери могли да остваре своја права гарантована највишим правним актом Републике Србије.

Председник Нове Србије је казао да Зорана Михајловић не обмањује  више јавност информацијама о нишком аердорому и да отворено каже да је постигла договор са француским концесионарима да се сав ваздушни саобраћај преусмери на београдски аеродром да би они имали што већи профит, а да се број путника на другим аеродромима смањи на минимум.

„ То је срамота шта они раде. То је директно завлачење руке у џеп грађанима Србије који ће бити принуђени да се одрекну летова са нишког аеродрома и плаћају далеко скупље летове ,а и трансфер до београдског аеродрома“; рекао је Илић.

Он је подсетио да је била планирана и изградња карго центра на аеродрому у Лађевцима , али да се од тога одустало због неодговорности ове власти зато што то не одговара онима који су купили београдски аеродром.

„Невероватно је да срспска власт све ради у косрист других , а на своју штету. С тим мора да се стане, ако мислимо да од ове земље остане нешто“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије је казао да је све јасније да је инцидент у Косовској Митровици , када је ухапшен  Марко Ђурић, „намештен“ и да је то био договор српских и албанских власти.

„Председник Вучић за унутрашње потребе прича ту нешто, тражи сажаљење, а када оде тамо где треба да се побуни и заштити Србе, он ћути. Срби на Косову живе у потпуној несигурности, ако тако албанске власти у самозваној држави Косово хапсе представника Владе Србије „, рекао је Илић.