КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Србији потребна јака десница и да се дефинише национални интерес Назад
Датум: 25. Април 2018. Време: 12:55

Илић: Србији потребна јака десница и да се дефинише национални интерес

 

Председник Нове Србије Велимир Илић рекао је данас да Србија нема јасно дефинисан национални интерес и да је воде они које и не занима интерес државе , већ само њихов лични интерес опстанка на власти.

„Вучић иде по свету, а у суштини нема ни једног пријатеља. Србија нема јасно дефинисано шта је њен национални интерес и то неће имати све док не буде имала јаку десницу. Идеја моја и Нове Србије јесте да мора да се формира јак десни блок од покрета и странака којима ће интерес Србије бити на првом месту. Једино то може да доведе до промена“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да Србија увози месо, млеко, воће и поврће и да је кључно питање зашто се то ради и ко то ради.

„Ми увозимо кромпир док нашим сељацима пропадају тоне кромпира. То све ради лоби који се водим својим личним ,а не интересом ове државе и народа. Чине уступке странцима , укидају јефтине летове из Ниша , да би учинили уступак француском концесионару за Аеродром „Никола Тесла“. Све је то ван памети и на штету Србије“, рекао је Илић.

Он је додао да на основу поузданих информација зна да је косовска влада доставила Бриселу акт по коме тражи испуњење споразума и да се по томе види да Србија нема никакву стратегију, нити да води спољну политику која се може назвати озбиљном.

СНС и Вучић имају медије и спинују информације како њима одговара , па тако износе разне дезинформације и мажу очи народу. Немамо ми шта да дотирамо , као држава контролу летења на нишком аеродрому. То се искључиво финансира из средстава европске контроле летења и то што прича Влада Србије је још једна од њихових неистина, рекао је Илић.

Он је додао да ова власт води Србију у потпуну пропаст и да Србију никада у историји нису водили нестручнији и гори кадрови од ових данашњих.

"Министар пољопривреде је правник, министарка грађевине економиста, министар полиције економиста с купљеном дипломом. Од конобара правимо градоначелнике, од возача министре с дипломама које су купили преко ноћи, док нам сва памет и интелигенција напуштају земљу. Ми морамо томе да станемо на пут, а то можемо само ако окупимо младост и искуство и формирамо јаку десницу. Не смемо да дозволимо Вучићу да он прави своју опозицију , онако како је то радио и Милошевић. Шешељ је његов играч, он све ради у договору с Вучићем и по Вучићевом налогу», рекао је Илић. Мотор стварних промена су биле и јесу странке деснице и зато позивам све оне који су десничарске странке и покрети да станемо под једну капу. Грађанска опција , односно све фракције Демократске странке , видели смо, нису успеле да се договоре и уједине ,а и њихово уједињење је потребно", рекао је Илић.

Он је додао да политиком морају да почну да се баве они који ће да мисле о интересу Србије , а не да државу воде интересна удружења каква је СНС.

СНС је интересно удружење , они су уништили привреду до краја водећи рачуна само о својим интересима. Ни једна путарарска фирма у Србији не ради. Све послове је преузела фирма Гузернбауера који је Вучићев саветник. Никада нам горе није било, закључио је Илић.