КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Нова Србија се противи промовисању хомосекуалних вредности деци Назад
Датум: 15. Мај 2018. Време: 13:26

Илић: Нова Србија се противи промовисању хомосекуалних вредности деци

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да Нова Србија жустро противи промовисању хомосекусалних вредности кроз најављене сликовнице деци у вртићима.

“ Ово је недеља породице и у тој недељи уместо да се промовишу традиционалне , српске породичне вредности , ми имамо причу о сликовницама у којима деца имају две маме и двојицу тата и које на мала врата покушавају да се потуре нашој деци у школама и вртићима , да се од малих ногу уче накарадним вредностима и да им се сугерише да је нормално оно што је за традиционалну и православну Србију било ненормално”, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да он нема ништа лично против нечије хомосексуалне орјентације , али да је против тога да се такве вредности намећу у друштву и промовишу као нешто добро.

“Ана Брнабић може да ради у својој кући шта хоће, али  држава није њена кућа да она нама и нашј деци потура сликовнице са хомосекусалцима. Вучић је њеним  постављењем на место премијера ставио тачку на српску породицу коју све више уништавају. На кључним позицијама је у Србији шест жена које заједно имају двоје деце. О каквом они рађању и подстицању рађања могу да причају?”, питао је председник Нове Србије.

Он је додао да је Србија била здрава држава док је имала јаку породицу од које је све почињало и у којој се све завршавало.

Говорећи о разрешењу косовског питања , Илић је истакао да је неопходно расписивање референдума на коме ће грађани одлучити о томе да ли хоће да Србија призна Косово као независну државу и нагласио да питање мора да буде јасно формулисано.

“ Не може да се постави питање које већини грађана неће бити јасно, да се прича о столици у УН, па онда се резултати референдума тумаче како то Вучићу у датом моменту буде одговарало. Ова власт све објашњава тиме како ето треба да уђемо у Европску унију, а то је толико далеко да је бесмислено било шта због тога жртвовати , а нарочито 15 одсто територије Србије. На то нико нема право”, рекао је Илић.

Он је истакао да  је у  Србији потребна промена власти и да је могуће да се то оствари јачањем деснице којој је једино стало до државе и националних интереса.