КОМЕНТАРИ И ИЗЈАВЕ
Дешавања у ФРА парадигма пропадања државе под актуелном влашћу Назад
Датум: 19. Мај 2018. Време: 15:49

Дешавања у ФРА парадигма пропадања државе под актуелном влашћу

Градски одбор Нове Србије у Чачку оглласио се поводом новог покушаја извршитеља да преузму део Фабрике резног алата.

Поводом поновљеног покушаја јавних извршитеља да спроведу решење о принудном извршењу у Погону за израду кугличних вретена у Фабрици резног алата у Чачку, уз асистенцију Полицијске управе, Нова Србија жели да подсети јавност у нашем граду да је имовина овог некада узорног чачанског радног колектива стварана током низа деценија уназад, а сада смо сведоци покушаја њеног ко зна којег по реду черупања.

У Фабрици резног алата у овом тренутку ради близу 600 запослених радника, чије породице су егзистенцијално зависне од ове фирме и сваки додатни покушај отимања фабричке имовине, на овај или онај начин, доводи у питање судбине запослених и њихових најближих. Ситуација је тим више специфична, јер Фабрика резног алата у последње време обавља веома значајне послове у области војно – одбрамбене индустрије, па свака прича о отуђењу дела имовине Фабрике, свакако, представља и подривање одбрамбеног сектора наше земље.

Дешавања у Фабрици резног алата су на неки начин и парадигма пропадања државе и грађана под актуелном влашћу. Јер, како другачије објаснити чињеницу да власт у Србији најпре, путем правосудних инстанци и јавноизвршитељских канцеларија, припреми терен за отимачину имовине Фабрике, а потом се на лицу места, у тобожњим покушајима спречавања пленидбе, нађе и представник владајуће политичке странке, да лије “крокодилске“ сузе и наводно буде на услузи радницима. Нова Србија овакве покушаје власти за убирањем јефтиних и приземних политичких поена сматра крајњим лицемерјем и цинизмом, који ће запослени у Фабрици резног алата, сигурни смо у то, умети да препознају.

Посебна прича у целокупним нежељеним дешавањима у Фабрици резног алата је понашање фабричког менаџмента, при чему се поставља оправдано питање елементарне заинтересованости руководства Фабрике да се имовина фирме сачува и одбрани. Наиме, ових дана су се у јавности, поводом овог питања, могли чути ставови одређених политичких странака, као и синдикалних лидера, али не и управљачких органа Фабрике, што додатно буди сумњу у часне намере оних који су законски заступници Фабрике резног алата и који би, по функцији, требало да буду први на бранику одбране фабричке имовине.

Нова Србија и овом приликом пружа пуну подршку радницима Фабрике резног алата у својим оправданим настојањима да трајно заштите своја законом зајемчена права и одбране радна места.