САОПШТЕЊА
Илић: Положај српских радника у турским фирмама као положај Јевреја у немачким логорима Назад
Датум: 23. Мај 2018. Време: 14:03

 

Илић: Положај српских радника у турским фирмама као положај Јевреја у немачким логорима

 

 

„Нова Србија има сазнања да је председник Алексдандар Вучић лично наредио да инспекција рада не сме да контролише процес рада у турским фабрикама на територији Србије. Положај српских радника у тим фирмама је безмало гори од положаја Јевреја у немачким логорима за време Хитлера. Немају никакве услове за рад , а послодавац с њима може да чини што му је воља, уз све то су јефтина радна снага. Нова Србија се обавезује да ће се свим расположивим средствима борити за права српских радника и да се поштују закони ове земље. Нико нема права да својевољно забрањује да се позитивни закони поштују који штите права радника“, изјавио је данас председник Нове Србије Велимир Илић.

Он је додао да Нову Србију брине и положај сељака кога Влада својим одлукама жели потпуно да уништи.

„Нова Србија сматра да подхитно треба укинути акцизе на гориво сељацима и да им треба обезбедити субвенције и гарантовати цене производа“, рекао је Илић.

Он је затражио да Вучић обавести грађане Србије о  томе да је ММФ тражио да се пензије врате на ниво из 2014. године, јер је  одлука о смањењу пензија противна међународном финансијком праву, али и Уставу Републике Србије.

„Кључно питање је зашто о томе није ништа рекао председник Србије и ако га ММФ условио да даље сарадње са Србијом нема док се пензије не врате на ниво 2014“, истакао је Илић.

Председник Нове Србије изјавио је  да је нејасно каква је политика Владе Србије према Косову, јер „свако прича шта му се хоће“. Он је нагласио да не постоји јединствена политика државе ,а да председник Србије „хоће да свако мисли као он , због чега изостаје дијалог о Косову“.

„Чим је добио мишљење САНУ одустао је од дијалога, јер се мишљење не поклапа с његовим. Он се и са министрима у Влади понаша тако, постројава све оне који другачије мисле“, рекао је Илић.

Он је додао да председник нема права да оспорава став СПЦ и позив верницима да не прихвате независност Косова.

„Изјавом да ће стати на чело параде поноса он омаловажава све оне грађане Србије који су традиционално орјентисани“, рекао је Илић.