САОПШТЕЊА
ПОДРШКА МАЈИ ПАВЛОВИЋ Назад
Датум: 24. Мај 2018. Време: 12:05

 

ПОДРШКА МАЈИ ПАВЛОВИЋ

 Новa Србија  пружа безрезервну подршку директорки ТВ Канал 9 из Новог Сада, Маји Павловић, кoja je одлучила да се штрајком глађу  бори за  слободу медија у потпуном медијском мраку који влада Србијом.

Предузеће Емисиона техника и везе, пре неколико дана, након пуних 20 година постојања, угасило  је сигнал Каналу 9.

Нова Србија овакав потез режима сматра  директним атаком на независно и слободно новинарство.  

Агресивније него у време владавине  Слободана Милошевића , данашња власт гуши сваки облик слободе медија и свако право на другачије мишљење, као и сваки покушај објективног и непристрасног извештавања.

Новинари у Србији су данас слободни само да напишу оно што им актуелни режим нареди, а на местима главних уредника у већини медија су људи који су експоненти Вучићевог режима, постављени да контролишу информације и не дозволе да до грађана дође било какво другачије мишљење од оног које проповеда Александар Вучић и СНС.

СНС цензори Србију доживљавају као земљу у којој поново треба  успоставити једноумље  и лишити јавност објективног информисања.

 Нова Србија поручује властодршцима да се не поигравају медијским слободама које је мукотрпном борбом, још током деведесетих година прошлог века, извојевала тадашња опозиција уз подршку већине грађана Србије.

Маја Павловић је данас симбол борбе и отпора медијском мраку и Нова Србија је охрабрује да истраје у својој праведној  борби.