КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Дати Малом да чува државну касу је као дати кози да чува купус Назад
Датум: 29. Мај 2018. Време: 14:41

Илић: Дати Малом да чува државну касу је као дати кози да чува купус

 

„Нова Србија се противи избору Синише Малог на место министра финансија , јер је он човек са врло проблематичном биографијом кога прате бројне афере. Дати Малом да чува државну касу је као дати кози да чува купус“, рекао је председник Нове Србије Велимир Илић.

Он је на конференцији за новинаре казао да једино по чему јавност зна Синишу Малог су његове умешаности у бројне афере док је био први човек Београда.

„Познат је по афери 24 стана у бугарској, по новогодишњој расвети која сија у Београду шест месеци годишње, по набавци јелке која је коштала 80.000 евра, а најпознатији по ноћном рушењу Савамале. Посебно је чувен по 360 милиона које је граду Београду пребацила Влада Србије, а који су нетрагом нестали и нигде се не књиже, нити их има у финансијком извештају града. И један такав човек треба да води министарство финансија“, рекао је Илић.

Он је подсетио да је Мали био и председник Надзорног одбора ЕР Србије и да је учествовао у уништавању српске авиокомпаније.

Илић је запитао да ли председник Србије зна шта су његове обавезе и подсетио да је и Вучић критиковао Синишу Малог „кога сада промовише његова премијерка за министра“.

„Они немају ни један свој кадар нормалан, постављају све те неке који не знају шта раде и који су негде успут купили докторске диоломе. И Синиши Малом и Небојши Стефановићу спорни су докторати, а такви људи воде кључна министарства. То је ван сваке памети“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије рекао је да је прича о враћању пензија „шарена лажа „ и да је то ново манипулисање пензионерима којима ће пензије наводно бити враћене у јануару 2019. године.

„ То је све већ предизборна кампања.  Вучић изиграва надзорни орган. Председник се ничим више не бави осим изборном кампањом. Иде обилази мостове и аутопут који нису завршени , шета се по свету. Који је смисао његових сусрета са страним државницима, када тиме ништа не решава. Њему су сви пријатељи и сви су му непријатељи. Ми више не знамо ко су нам пријатељи. Вучић оде код Ердогана , хвали се да му је пријатељ ,а онда тог истог Ердогана Бакир Изетбеговић проглашава за султана. Турци отварају фабрике по Србији у којима наш народ ради ако јефтина радна снага у катастрофалним условима и где је Вучић забранио инспекцијама да улазе“, рекао је Илић.

Он је нагласио да СНС по локалним самоуправама воду катастрофалну политику што потврђује и пример Блаца где је 11 њихових одборника напустило одборнички клуб те странке и изашло из СНС.

„Верујем да су Блаце само почетак. И да ће по многим градовима врло брзо бити иста ситуација , јер су њима градоначелници кувари  и конобари, а главни кадровици по окрузима аутолимари“, рекао је Илић.