КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић : Србија је претворена у приватну прћију браће Вучић Назад
Датум: 6. Јун 2018. Време: 15:00

Илић : Србија је претворена у приватну прћију браће Вучић

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да странка подржава штрајк малинара и додао да су они на протесту најбоље објаснили зашто је цена малина мала, од када је у посао ушао Андреј Вучић.

„ Вучићи су преузели све, направили су од Србије своју приватну прћију. Зарађују на муци и зноју народа. Малину плаћају багателно ,а продају пет пута скупље.Малина у маркету залеђена  кошта 300 грама 200 динара, што значи да је килограм преко 600. И тако неко  пет пута више зарађује на муци сељака“ , рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да ће Нова Србија подржати протест који буде организован 8. јуна због поскупљења горива и навео да је гориво у Србији и онако најскупље у региону.

„У Србији је званично просечна плата 400 евра, а литар горива 156 динара, док је у Хрватској просечна плата 800 евра,а литар горива 1, 36  евра,а у Словенији где је просечна плата 1050 евра ,литар горива је 1,3 евра. То није нормално.  Кроз акцизе на гориво држава је опљачкана. Увоз расте више него икада, евро наводно пада, а гориво поскупљује. То је ван свих могућих правила у економији. Држава пљачка сопствени народ. Нико неће да каже да поскупљење нафте повлачи и сва друга поскупљења. Битно да Вучић прича о повећању пензија ,а и када их повећа због свих поскупљења, што није рекао народу, доћићемо  опет на ништа“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије је навео је да у Србији не постоје институције и да од државе нема ништа док нема институција.

„Ми нећемо да правимо никакве договоре са онима који ће бити исти као ови када дођу на власт. Овде је потребно променити систем , да се неки људи више никада не нађу на власти. Живим за дан да не видим Синишу Малог, Весића и Брнабићку ту где су сада. За дан када ће у Србији на власти бити стручни и стварно образовани људи. Овој земљи то треба“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије је истакао да се председник бави свим и свачим осим оним што му је посао , а то је решавање статуса Косова.

„Он обилази села и отвара мостове. Обилази свет и на крају нигде нема пријатеља. Свако јутро плаче на својим медијима како су сви против и како нигде нема подршку, а 100 фабрика је потрошио на своја путовања на сусрете са Меркеловом, Макроном и разним белосветским државницима од којих Србија ништа нема. Вучићу су сви пријатељи и сви непријатељи. Држава нема никакав циљ и политику , понижени смо са свих страна и од свих редом.Србији је потребно генерално чишћење и потпуно нови људи , а не незналице које данас воде државу“, истакао је Илић.

Он је додао да сви знају ко је убио Оливера Ивановића осим наших власти и сви знају ко је срушио Савамалу осим министра полиције чији је то посао.

„Државом влада мафија и док се са том мафијом не обрачунамо , Србија неће бити нормална земља“, закључио је Илић.