КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
НЕКА СЕ ВЛАСТ НАВИКНЕ НА ПРОТЕСТЕ Назад
Датум: 12. Јун 2018. Време: 14:29

НЕКА СЕ ВЛАСТ НАВИКНЕ НА ПРОТЕСТЕ

 

Нова Србија подржава протесте против повећања цене горива. Протести у Србији су кренули спонтано, а покренули су их незадовољни грађани.

Нико више не верује у бајке актуелне власти. Људи виде како живе и јасно им је да су повећања пензија и плата у јавном сектору само обмањивање. Повећам ти плату, а у исто време повећам акцизе – на гориво, на струју... А зна се да повећање цене горива утиче на повећање свих осталих цена. И на крају су сви на истим почетним позицијама.

Ето зато су људи изашли на протесте. То су пристојни људи који више не могу да издрже. На улице су изашли из нужде.

Очигледно је да власт боле ови протести. Вратили су се реторици из деведесетих – људе који протестују називају хулиганима и шачицом изгредника... У преко сто места су одржани протести и није било инцидената. Онда нађу једног, који је очигледно убачен да направи проблем, и од тога направе причу да су га брутално претукли.

А није брутално подизати цену нафте? Није брутално подићи цену хемикалија? Није брутално што се субвенције не уплаћују на време?

Биће још протеста! Ова власт мора да се навикне на протесте!

Немају из чега да пуне буџет! Нема ничег реалног.

Пољопривредницима дају 4 хиљаде динара по хектару, а онда им на акцизе за гориво узму 10 пута више. Каква је то онда субвенција!?

Време је сезонских послова у пољопривреди и инфраструктури. Нема ко да ради. Сви одоше да сезонске послове раде негде другде, јер СРПСКИ РАДНИК СВУДА ИМА ВЕЋА ПРАВА НЕГО У СРБИЈИ.

Ево предлога за субвенције: отворите у свим општинама јавне радове. Пружите могућност сезонским радницима да имају социјално осигурање и стаж за период док раде ове послове, а пољопривредницима који их ангажују нека тај трошак покрије држава.

Немојте субвенционисати сваког странца који дође овде и давати му већа права него нашим људима. Дајте нашим људима исти третман.

Та Динкићева политика давања 10 хиљада по раднику, телефонирања министрима, укидања сваке врсте инспекције странцима – сахранила је српску привреду.

Имали смо најјаче путарске фирме у овом делу Европе, а сада немамо ништа.

 

НАЈСМЕШНИЈА ФИГУРА СРПСКЕ ПОЛИТИКЕ СЕ БАВИ НАЈОЗБИЉНИЈИМ ПИТАЊЕМ У СРБИЈИ

Нова Србија ради на новој платформи за решавање Косовског проблема и изаћи ће са тим решењем за пар дана, како је и обећала грађанима Србије. То горуће питање за Србију мора да се решава озбиљно.

Да се врати на старо – не може, да се да све што траже – немогуће је.

А да питање Косова решава Марко Ђурић – то тек не може. Најсмешнија фигура у српској влади се бави најозбиљнијим питањем за Србију. Премијерка, уколико жели добро Србији, мора да склони тог човека и постави неког озбиљног да се тиме бави. Мада, се овде ни премијерка, ни влада, ни скупштина ништа не питају. Сва питања решава један човек.