КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Укидањем визне либерализације Србија би опет била гето у Европи Назад
Датум: 19. Јун 2018. Време: 13:04

 

Илић: Укидањем визне либерализације Србија би опет била гето у Европи

 

 Нова  Србија пита ко је овластио Александра Вучића и у ком својству он иде на преговоре са Тачијем о решавању статуса Косова. Не постоји ни једна позната одлука Владе Србије, а ни парламента којом је он овлашћен да заступа Србију у Бриселу. Ми питамо да ли он тамо иде у својству грађанина или председника СНС? Како год да иде о томе треба да обавести грађане Србије“, казао је данас председник Нове Србије Велимир Илић.

Он је упитао да ли се зна шта је и каква је званична  политика Србије према решавању косовског питања.

„Колико је мени познато, а пратим озбиљно ситуацију са Косовом, Србија нема никакву јасно дефинисану политику о том питању. То нико не зна шта они тамо разговарају, нити он подноси извештај институцијама и грађанима Србије. Никоме није јасно с каквом платформом Вучић иде на те преговоре када се о том питању није изјаснила ни Влада, ни Народна скупштина“, истакао је Илић.

Он је оценио да је најава о могућем укидању визне либерализације за грађане Србије ктастрофална порука из Брисела која потврђује неуспех спољне политике коју Србија води.

 „ ЕУ је  најавила да је могуће да нам врате визе због отварања граница за мигранте из трећих земаља у овом случају конкретно за Иран.  Ако се то догоди Србија се враћа 10 година уназад ,а преговори о придруживању ЕУ биће потпуно обесмишљени.Ова власт више не зна шта ради и сваким даном срљају све дубље у пропаст. Када је потписан споразум о визној либерализацији Србија је прихватила одређене обавезе и правила којих мора да се држи , а која ова власт крши и излаже државу ризику да и оно мало што је добила изгуби.Коме то одговара у овој власти која ради све на штету грађана Србије. Неко од Србије поново покушава да направи гето “, оценио је Илић.

Он је додао да је држава још једном преварила малинаре и обећала им откупну цену од 140 динара по килограму малина због чега су се повукли са улица, а онда донела одлуку да та цена буде 80 динара.

„Још једном ћу да поновим да је то што раде ван сваке памети. А Вучић после када му се народ скупи на улици и протестује због цена малина и бензина , опет нека оптужује опозицију и народу говори да је то неколицина лудака. Направили су лобије у свим сферама и појединци се богате на муци  народа.Српско село је потпуно уништено, сељак нема рачуницу ништа да ради. Цена вишње у откупу је прошле године била 90, а ове је 40 динара, а купина је 14 до 18 динара по килограму. Ником се више не исплати да то ради “, рекао је Илић.