КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Док је Нова Србија водила Чачак, град је цветао Назад
Датум: 22. Јун 2018. Време: 14:40

Чачак – Две године власти СНС у Чачку и поред њихових хвалоспева, обележиле су бројне афере и не тако добре одлуке за град и грађане.

 

Коридор 11 у који се они куну, гради се захваљујући иницијативи Велимира Илића, који се први заложио за изградњу 40 км ауто пута до Љига”, рекао је Милош Марић, шеф одброничке групе Нове Србије у Скупштини града Чачка.

Он истиче да су одборници ове партије били жртве бахатог понашања владајуће већине на задњем заседању локалног парламента.

“Ни за време Слободана Милошевића није рађено, као што данас ради СНС. Нема демократије, јер је владајућа већина хтела да осујети наше намере да учествујемо на било какав начин у доношењу одлука, то нећемо дозволити и борићемо се наша права”, истиче Марић.

“Сведоци смо недоличног понашања владајућих одборника. Желе да нас понизе и уклоне јер у Новој Србији виде једину праву и озбиљну опозицију”, каже Весна Новаковић, одборница НС.

Милан Драшкић који је у посланичкој клупи заменио Владицу Гавриловића, осврнуо на, како тврди, заташкане коруптивне и незаконите радње Српске напредне странке за ове прве две године мандата.

“Афера је било поприлично. Навео бих скандалозно доношење новог Пословника, поништавање конкурса у неколико јавних установа који су доказ да је ова власт неспремна да их спроведе до краја на законски начин. Бесмислено трошење великих количина новца на небитне ствари, као што су фонтана у центру и смешна новогодишња јелка. Потпорни зид изграђен без дозволе само због сродства са чланоим СНС-а, све ово је обележило први део владавине напредњака у Чачку и све ове афере су заташкане”, истакао је Драшкић.

 

Антонела Луковић осврнула се на рад здравствених установа.

“Некад је болница у Чачку била место препознатљиво по квалитету лечења и стручним особљем, данас имамо лоша кадровска решења, мобинг и неадекватну услугу. Овај град је цветао само онда кад га је водила Нова Србија”, закључила је Луовић.