КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Србији потребан јак десни опозициони блок Назад
Датум: 3. Јули 2018. Време: 12:11

Илић: Србији потребан јак десни опозициони блок

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да је Србији неопходно окупљање странака десног центра, јер су то једини политички чиниоци којима је истински стало до интереса народа и државе.

„Потребно је направити јак десни блок опозиције, јер само тако уједињена десница даје могућност једном делу бирачког тела које је успавано да се пробуди.“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да је јасно да председника Србије не занимају ни народ ни држава , јер неко ко је могао да изјави да Србија нема ништа не Косову не мисли добро држави чији је председник , јер не поштује ни њен Устав који јасно предвиђа да је Косово неотуђиви део Србије.

„Питам председника – чија је Грачаница, Пећка Патријаршија, чији су Високи Дечани? Ко живи у Лешку, Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану , Зубином Потоку? Чија је то земља и који народ ту живи. Срамота је шта је рекао. Да ли је једног момента помислио како су се осетили Срби на Косову када је то изјавио председник Србије? Он води популистичку политику , манипулише народом и спрема нас на то да је Косово предао. Па ако покупи неке мрвице са преговарачког стола да то опет припише себи за велики успех“, оценио је Илић.

Председник  Нове Србије је истакао да је јасно да Вучић за јесен спрема или референдум или изборе , јер је најавио повећање плата и пензија, али и посету Путина.

„Све ради само да опстане на власти. Повећање пензија и плата у суштини је минорно, јер се повећавају акцизе на струју и гориво, а то повлачи сва поскупљења , што значи да ће грађанима поскупљења да поједу то што им буде повећано. То је суштина. Он иде од Немачке до Француске, зове Путина, а резултати на спољнополитичком плану нула. Хвале повлачењима признања Косова неких минорних држава ,а са главнима нема никаквих резултата“, рекао је Илић.

Он је додао да је срамота шта све Србија увози од хране, да се кромпир увози док цео род српском сељаку пропада.

„Ми немамо више ништа наше. Народ баца вишње и купине, а малине се дају по багателној цени од 30 динара за већину малинара, док само лобији својим подобним малинарима плаћају 80 динара малину по килограму. Главни откупци су Драган Ј. Вучићевић из „Информера“ и брат Синише Малог. Земљу су претворили у њихову приватну фирму у којој могу да реде само они који су блиски власти који се све више богате, док народ пропада“, закључио је Илић.