КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Чачак: НОВА СРБИЈА ПОКРЕНУЛА ИНИЦИЈАТИВУ ЗА РАЗРЕШЕЊЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКА, ГРАДСКОГ ВЕЋА И ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЧАЧКА Назад
Датум: 16. Јули 2018. Време: 14:26

НОВА СРБИЈА ПОКРЕНУЛА ИНИЦИЈАТИВУ ЗА РАЗРЕШЕЊЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКА, ГРАДСКОГ ВЕЋА И ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЧАЧКА

 

На данас одржаној конференцији за новинаре у просторијама Градског одбора Нове Србије у Чачку, представницима електронских и штампаних медија је презентована иницијатива Одборничке групе Нове Србије у Скупштини Града Чачка, да се пре истека мандата разреше градоначелник Милун Тодоровић, Градско веће и председник Скупштине Града Игор Трифуновић. Оваква иницијатива ће бити током дана достављена представницима остале две опозиционе одборничке групације у Скупштини Града Чачка, како би се прикупио неопходан број потписа за заказивање ванредне седнице Скупштине Града Чачка.

Шеф Одборничке групе Нове Србије у Скупштини Града Чачка, господин Милош Марић, је предлог за изгласавање неповерења председнику Скупштине Града Чачка образложио начином на који Трифуновић председава седницама, при чему на сваком заседању дискриминише одборнике Нове Србије, којима изриче велики број опомена и искључења са седнице, али и случајем без преседана, када је на последњој одржаној седници Скупштине Града у салу у којој је одржавано заседање довео униформисане припаднике Полицијске управе, чиме је у потпуности урушио достојанство локалног парламента.

Проф. др Мирослав Спасојевић, заменик шефа Одборничке групе Нове Србије, је бројним новинарима објаснио да је на последњој седници Скупштине Града чачански градоначелник Милун Тодоровић евидентно остао без подршке парламентарне већине, обзиром да предлог Градског већа, на чијем се челу налази Тодоровић, везан за именовање директора ЈКП Моравац из Мрчајеваца, није добио подршку ни једног одборника владајућег СНС-а. То је очит доказ губитка поверења градоначелника и његовог тима, што такође представља и довољан разлог за опозив градоначелника и Градског већа.

У наставку данашње конференције за штампу, портпарол Градског одбора Нове Србије, Милан Драшкић, је упознао јавност са бројним проблемима на које нашој странци указују грађани месних заједница Трнава и Бресница, а које градско руководство већ месецима игнорише и не решава их.

Конференцији за новинаре су присуствовали и одборници Нове Србије у Скупштини Града Чачка, Антонела Луковић и Горан Видојевић, један од доајена и оснивача Нове Србије и човек који је годинама успешно водио Јавно предузеће Моравац.