САОПШТЕЊА
У уторак 24.јула 2018.године, у Чачку је одржана редовна седница Председништва Нове Србије Назад
Датум: 25. Јули 2018. Време: 12:38

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ НОВЕ СРБИЈЕ

 

У уторак 24.јула 2018.године, у Чачку је одржана редовна седница Председништва Нове Србије, којом је председавао председник странке, господин Велимир Илић.

Овом приликом је, између осталог, разматрана и актуелна политичка ситуација у земљи, као и припреме странке за наредне парламентарне изборе. Нова Србија оцењује стање у држави као крајње озбиљно и забрињавајуће, из разлога што власт све више губи компас и срља из грешке у грешку. Мигрантска криза је у нашој земљи достигла алармантне размере, јер је већ у овом тренутку у Србији присутно више стотина хиљада избеглица из различитих азијских земаља, углавном муслиманске вероисповести, који свакодневно добијају огромну буџетску подршку од стране Владе Републике Србије. Оваквим потезима власти се драстично мења етничка структура становништва у нашој земљи, на штету још увек већинског српског народа, а Србија из дана у дан све више подсећа на класичну џамахирију, уместо да буде доминантно европска православна држава. Што се тиче срца и душе српског народа, Косова и Метохије, очигледно је да са актуелном влашћу и председником Републике улазимо, на жалост, у завршну фазу међународног признања косовске независности и да Вучић и Брнабићка само траже за њих најприхватљивије модалитете како да грађанима саопште да се Србија одрекла своје јужне покрајине. Поставља се питање због чега актуелни скупштиниски сазив не поништи штетне одлуке из претходног периода, које се тичу борбе за очување Косова и Метохије у саставу Србије, већ се из дана у дан наша позиција интензивно урушава и ових дана се чак тргује и са територијама које се налазе у саставу уже Србије, попут Бујановца, Прешева и Медвеђе. Питамо се има ли краја овом безумљу и где ће се то све завршити ?

На седници Председништва Нове Србије је закључено да наша странка не прихвата никакво партнерство са актуелном владајућом коалицијом, предвођеном СНС-ом и да је потребно уложити максималан напор како би се на српској политичкој сцени поново профилисала снажна десница, јер је таква политичка опција потребна Србији, обзиром да је увек до сада она била покретач свих промена у земљи. При свему томе, Нова Србија не жели да заступа искључиво своје партикуларне интересе, већ нам је на првом месту доследност према својој идеологији и политичкој идеји, али наравно, следимо и националне интересе Србије и српског народа, уз жељу за одличну сарадњу са Српском православном црквом, чему наша странка стреми и даје свој пуни допринос још од њеног оснивања, пре 20 година. Такође, чланови Председништва су констатовали и чињеницу да у владајућој Српској напредној странци све снажнију улогу играју дојучерашњи ниско позиционирани чланови Нове Србије, који су од недавно претрчали у Вучићеву партију и сада тамо воде кадровску и сваку другу политику, па се поставља и логично питање људима који су својевремено оснивали СНС: где се Ви господо сада налазите и како сте дозволили да Вас на маргине баце дојучерашње перјанице УРС-а, Демократске странке, Нове Србије ... ?

На крају радног састанка, закључено је да се Нова Србија, упркос перманентним покушајима власти да је униште, неће предати, већ ће остати и опстати на политичкој сцени, јер народ врло добро зна да је у питању државотворна политичка странка, која никада није нити ће трговати српским националним интересима.