КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Вучић ништа није рекао о решавању косовског проблема, сат времена је млатио празну сламу Назад
Датум: 7. Август 2018. Време: 13:30

Илић: Вучић ништа није рекао о решавању косовског проблема, сат времена је млатио празну сламу

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да је с нестрпљењем, као и већина грађана Србије чекао конференцију за новинаре председника Србије на којој ће, како је најављивано, у обраћању нацији изнети решење за Косово и Метохију и додао да Вучић конкретно ништа није рекао већ да је сат времена „млатио празну сламу“.

„Пратили смо пажљиво помпезно најављену  конференцију за новинаре председника Србије и после сат времена  Вучићевог обраћања сам закључио да председник није рекао ништа, да је млатио празну сламу. Једино је између редова најавио да ће бити референдум о питању Косова. А ни то конкретно. Целокупно обраћање новинарима је био извештај Владе Србије колико крава и садница поклоњено на Косову и колико је обезбеђено гереонтолошких домаћица, а конференција је најављена као врло важно обавештење грађанима Србије о решавању статуса Косова и Метохије“, рекао је Илић.

Илић је додао да Вучић  ни једног момента није говорио о територији јужне српске покрајине већ о државним објактима и имовини.

„Све време говори о решењу без решења, јер је евидентно да никакву идеју о решењу и нема. Срамотно је да на овакав начин држи грађане Србије у сталном страху и тензији  и да на конференцији коју је наводно хтео да посвети Косову опет прозива опозицију , али и ставља у исти кош Наташу Кандић и Митрополита Амфилохија. Понашање председника Србије је бахато и не приличи некоме ко би требало да буде председник свих грађана“, истакао је Илић.

Он је нагласио да Србија има паметних људи , али да нема паметно руководство и да државу воде неспособњаковићи који за шест година на власти ништа нису урадили.

Илић  је навео да је „провидно колико су медији под Вучићевом контролом и колико су питања новинара наручена ,јер је на једно од таквих питања које се тицало Резолуције 1244 , он извадио Резолуцију као да је држи у џепу и почео да чита делове“.

„Грађани Србије опаметите се и видите ко нам води државу. Људи, он је продавац магле целог живота. Србија мора да се извуче из Вучићевих канџи ако јој је до опстанка. Ови решење за Косово неће наћи, а и ако га нађу тешко нама, јер ће бити све на штету Србије. Ми имамо једног човека који о свему одлучује и води целокупну и унутрашњу и спољну политику државе и то на најгори могући начин , погубан по Србију. Обилази Меркелову, Макрона, а резултат Србије никада гори“, истакао је Илић.

Он је навео  да Вучићева уставна обавеза нигде не спомиње вођење спољне и унутрашње политике и да је за то је задужена Влада која се нигде не оглашава.

„Слушам га шта прича и не верујем. Он стално о томе како смо ми најбољи у региону, а по свим европским статистикама Србија је задња у региону  и по платама и по бдп-у и по глави становника смо иза Албаније и Македоније ,а о  стандарду грађана и о томе како се у Србији тешко живи је посебна тема и да људи једва састављају крај с крајем. Будућност Србије нису његови сендвичари који се продају за пиво и сендвич. Будућност Србије је младост која из ове земље одлази, јер их он све отера својом погубном политиком. Зато опозиција мора да се дозове памети и да крене у озбиљну борбу. Не сме идеја опозиције да буде да само уђу у парламент и пређу цензус како би се увалили у посланичке клупе. Циљ целе опозиције мора да буде смена ове катастрофалне власти“, закључио је Илић.