КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
КОСОВО ЈЕ ОКУПИРАНО Назад
Датум: 28. Август 2018. Време: 14:43

КОСОВО ЈЕ ОКУПИРАНО

 

Председник Србије Вучић је прихватио неке ствари за Косово и сада га једни хвале, други критикују. Нико не зна шта је то прихватио, али га хвале. Ни у српској влади, ни у парламенту није била отворена расправа на тему Косова и Метохије. Ја још нисам чуо ни предлоге, а ни да се Влада изјаснила о предлозима, нити да је Скупштина ушла у расправу.

О Косову разговара само председник Србије, о Косову се разговара телефоном са Трампом, Меркеловом, председником Аустрије...сви разговарају, али не и српски посланици.

Овла Власт је обећала да ће признати Косово, само немају покриће, јер Албанци неће да прихвате ЗСО, која, треба напоменути, по Косовском Уставу не значи ништа. Она је нешто као Ловачко удружење или удружење пчелара.

Овакав начин решавања Косовског питања не води никуда. Европска унија не може да оствари ништа, ЕУЛЕКС је највећи промашај, што се сад и види, и неко мора да сноси одговорност за довођење ЕУЛЕКС у Србију. Српска влада морада инсистира да се питање Косова и Метохије врати у оквире Савета Безбедности где му је и место.

Српски Устав јасно дефинише статус Косова и Метохије, само овде изгледа нико није прочитао Устав, па не може ни да га примењује.

Косово је окупирано.

Они који су окупирали Косово - они доносе свој Устав и траже да се он поштује, а та држава није међународно призната, није у Савету Безбедбисту, нису одређене границе.

Све мора хитнода се врати у оквире Савета Безбедности и да се поштује Резолуција 1244.

Нова Србија се не слаже са ставом да се „да столица, размене територије“... Ако у то уђемо онда ће кренути да се отвара „Пандорина кутија“ - ту ће бити и Војводина, Санџак...

Нова Србија чврсто стоји иза става Српске Православне Цркве о питању Косова и Метохије и сматра да оно што говоре великодостојници СПЦ и Патријарх у последњих неколико дана јесте права ствар и сматрамо да треба подржати митрополите и владике који о овом проблему говоре озбиљно промишљајући.

Чиме то нас условљавају, чиме нас уцењују да би нека екипа била на власти?

Ми наше светиње морамо задржати и поносити се њима јер тамо постојимо вековима.

Због тога нас оптужују да врбујемо црквене великодостојнике, а ми сматрамо да за ово питање нема умнијих од људи из Цркве и Академије наука и да они морају узети озбиљну саветодавну улогу у решавању највећег националног питања.

Немојте да нас обузима страх, да не говоримо своје мишљење.

 

НАЈНЕОЗБИЉНИЈА ВЛАДА У СРПСКОЈ ИСТОРИЈИ

 

Морамо српску привреду дизати реално, а не пунити буџет подизањем акциза, уништавати српско село, разарати све што је некад Србија стварала

Не може Министарсво трговине и туризма да води зубар, не може телекомуникације да води зубар!

Не може восјку да води човек који од војске једино има неку сулуду потребу да се пресвлачи у оне униформе из филмова. Кад га човек види онако обученог, језа га ухвати. Морате да помислите да се нешто дешава и да је кренуо неки рат.

Стварно је смешно све ово што се догађа.

Никад слабија Влада није постојала у историји Србије!

 

Зорана Михајловић, ова министарка и потпредседница владе, на чему стално инсистира, а то је највећа брука за Србију да она као неодговорно и нестручно лице седи на таквом месту. За све што се дешава у министарству, на чијем је она челу, су

сви одговорни и криви, само она није крива. Крив сам чак и ја који већ 5 мандата нисам у том министарству.

Она ће да реши проблеме!?

Она мора кривично да одговара за ово што је урађено!

Ко је могао без њене сагласности да извши измену пројекта? Ко је то могао без сагласности директора Коридора? Ко је могао без државне ревизије да одобри измену пројекта?

- Нико!

Где је пројектантски надзор? Да ли је било пројектантског надзора или не? Где је државни надзор над пројектом?

-Нема!

Какав интерни надзор!?

Ко је радио надзор? Ко је доделио послове овим фирмама које су изводиле радове?

Где је тендер објављен? Ко је доделио посао Сурчин-Обреновац? На ком тендеру?

Где је тендер објављен? Где је тендер за обилазницу око Београда? Где је тендер за пут Прељина-Пожега?

И откуд цена?

Зашто је поништен претходни тендер који је за 150 милиона евра био повољнији од овог који је накнадно склопљен?

Ко је то урадио?

То је кривично дело за које мора да се одговара!

Зашто су паре са коридора, о чему смо више пута упозоравали јавност, преко страних фирми пребачене на Кипар, а одатле пребачене у Емирате и враћене у Србију за разне пројекте, између осталог, највероватније, и за Београд на води?

Зашто ништа није предузето по извештају комисије која је то написала и проверила по налогу министарке Михајловић, која то сада држи у фиоци.

То је кривично дело и за то мора неко да одговара!

Тотални јавашлук у инфраструктурним пројектима и инвестицијама који је настао и који је изазвала министарка која мисли да је смисао свега ставити розе шлем на главу, направити фризиру, нашминкати се и да је то једини посао министра.

А не зна да је све ово управо њена одговорност!

Питам: да ли су за ове силне пројекте које раде стране компаније, за које добијају експресне дозволе, урађене студије утицаја на животну средину? Да ли ће ти пројекти да буду безбедни? Шта ће ти странци овде да раде? Какав ће то утицај имати на наше раднике, да ли ће неки радници да обољевају од карцинома или неке хроничне тешке болести?

Ко може у Србији тек тако да издаје дозволу за 7 дана, како каже министарка, ако израда те врсте пројекта траје најмање 60 дана?

Да ли је на тим пројектима урађена геомеханика, утицај на загађење животне средине?

Да ли ову државу и привреду води НАЛЕД?

Ко пише законе који се доносе? – НАЛЕД.

Због тога што нисам такве ствари прихватао, имао сам проблема као министар грађевине. А нисам то прихватао јер то није добро за Србију!

НАЛЕД овде газдује, прави фирме, доводи своје људе. Ево сад су нам и премијерку довели, јер она је пре премијерске позиције била у НАЛЕДУ.

Све ово иде на душу Зоране Михајловић којој НАЛЕД диже и спушта рејтинг по потеби.

Штаје са Аеродромом? Шта је са Контролом лета? Ко је издао лиценце људима који су нестручни?

Да ли ће Србија изгубити своју контролу летења и то ће преузети неко други који једва чека да то узме? Овде се игра са јако озбиљним стварима, а то је све игра г-ђе Михајловић која нестручно и несавесно обавља своју функцију

Ко стоји иза ње? Премијерка? Она се позива на њу.

Да ли председник стоји иза министарке Михајловић? Ево, нека се изјасни!

Ова брука са рушењем потпорних зидова која се догађа на аутопутевима због неквалитетно изведених радова то је велика брука занас, за Србију!

То уништава српске путарске и грађевинске фирме, госпођо Михајловић.

Када прикажете снимке, који ових дана круже интернетом, сви мисле да у Србији нема озбиљне фирме која зна да уради посао, ни озбиљне пројектантске куће, ни озбиљног надзора.

Био сам министар у том ресору у два мандата и ни један проблем се није јавио.

Никада.