КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Вучићева посета Косову велико ништа Назад
Датум: 11. Септембар 2018. Време: 13:27

Илић: Вучићева посета Косову  велико ништа

 

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да посета председника Србије Александра Вучића Косову није дала ни један одговор ни на једно питтање које се тиче косовског проблема и да је све што је на  Косову радио било у сврху његове самопромоције.

„ Ништа Србији и Косову није донела његова посета. Вучићева посета Косову је једно велико ништа. За два дана , колико је боравио у јужној срспкој покрајини, нисмо чули ни један једини предлог паметан и конкретан. Насправио је бизнис форум, натерао људе да дођу на митинг , на коме је говорио, прошетао Косовом , обећао све и свашта, као што обећава увек и добио за два дана 11 сати промоције на државној телевизији и на свим медијима које контролише“,  казао је Илић.

Он је додао да је невероватно да је председник Србије био на Косову ,а да није посетио ни једну српску светињу.

„Ово је први пут да неки председник Србије оде на Косово и не посети Грачаницу, ни  Пећку Патријаршију , Дечане... Било које срспко светилиште. Није посетио ни једно место  јужно од Ибра где живе Срби. Зашто није отишао у Грачаницу , која је највећа српска енклава, ако му је  стварно стало до Косова и до народа на Косову?“ , запиатао је Илић.

Он је додао да је „жена Оливера Ивановића злоупотребљена да се покаже да је и она уз њега“.

„Како их више није срамота од овога што раде?“, питао је председник Нове Србије.

Илић је позвао министра полиције да објасни да ли су тачни наводи у штампи да је у београдски конкурс Жандармерије  примљено 80 полицајаца који имају криминални досије.

„Ако је то тачно , то је невиђена срамота и скандал. Како ће људи који који су били у сукобу са законом да штите закон и правду? Ако је то истина, Србији се не пише добро. То је доказ да ни једна институција не функционише“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије је критиковао власт да нема никакав однос према породици и да у пракси не чини ништа за повећање наталитета.

„ С једне стране издвајају ненормалне суме за мигранте, деца им добијају књиге бесплатно, обезбеђена им је храна и смештај, а по новом Закону о финансијској помоћи породици труднице и породиље су обесправљене потпуно и смањена су им примања. У Катастру који је под ингеренцијама министарства које води  Зоране Михајловић , која је главна за родну равноправност, отпуштена је недавно жена која је остала трудна. Уместо да оде на трудничко добила је отказ. Они само причају о повећању наталитета , а у пркаси раде сасвим супротне ствари. Незапамћено је да држава на овакав начин се односи према својим грађанима и будућим мајкама“, закључио је Илић.