КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Коштуница и ја се нисмо састајали са Сашом Мирковићем и нисмо у коалицији са „Чуварима Србије 1244“ Назад
Датум: 25. Септембар 2018. Време: 14:53

Илић: Коштуница и ја се нисмо састајали са Сашом Мирковићем и нисмо у коалицији са  „Чуварима Србије 1244“

 

„Дужан сам да обавестим јавност да ми немамо никакве везе са организовањем и подршком протеста 6. октобра испред зграде  Телевизиjе „Пинк“ , нити смо део коалиције окупљене око „Чувара Србије 1244“. Нисмо се ни Војислав Коштуница , ни ја састајали ни тајно ни јавно“, рекао је председник Нове Србије Велимир Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је изненађен ,али  да се у потпуности слаже са изјавом председника државе Александра Вучића да је његова политика према Косову била погрешна.

„На то смо упозоравали и  месецима уназад  говорили .Овде морам да додам да његова политика није погрешна само према Косову , већ и према свим другим спољним и унутрашњим питањима. Овде због истине морамо да додамо да Вучић није отпутовао у Њујорк, јер је Трамп прихватио да се састане са Тачијем,а не са њим“, рекао је Илић.

Он је додао да СНС и Вучић воде политику потпуне пропасти Србије и да на све стране „ краду преко своје фамилије“.

„Премијерка преко брата и фирме коју је пренела на њега хоће да дигитализује Србију . Хоће људи дигитализацију, а пола Србије нема канализацију. Окитили су Београд у септембру новогодишњом расветом, а Борча, Овча , Сењак и Дедиње у 21. веку немају канализацију. Па добро људи , јесте ли ви нормални шта радите?“,

 питао је Илић.

Он је казао да све политичаре чији су се најближи рођаци обогатили на рачун државе треба лустрирати и забранити им да се баве политиком.

„ Све послове раде фирме њихових најближих рођака, њихови пријатељи и ево сада имамо код продаје ПКБ-а и секретарице. И све се исти људи врте. Они не крадуцкају, ово је тежак лоповлук за који ће морати да одговарају. Испитати имовину њихове најближе фамилије која се обогатила на рачун буџета Србије и одузети ,а тим политичарима забранити бављење политиком.  Аутопут у пуном профилу један километар је био најскупљи 7, 2 милиона ,а сада полупрофил кошта 20 милиона километар. Ко узима ту разлику и како то кошта толико ? Иста прича је и код приватизација и продаја српских фирми“, оценио је Илић.