КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Тачи и Вучић исценирали заједно инцидент на Газиводама Назад
Датум: 2. Октобар 2018. Време: 13:52

Илић: Тачи и Вучић исценирали заједно инцидент на Газиводама

 

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да је су „Вучић и Тачи заједно направили  лошу представу на Газиводама и да су испали провидни у својој намери“.

„ Из обавештених извора нам је потврђено да је официрима војске Србије речено  да у суботу не напуштају места боравка због радњи које ће бити предузете тог дана. Питамо како и на који начин је врх државе већ у петак знао да ће бити некаквих проблема , а да о томе није никога обавестио на време. Зато нам цела ујдурма која је настала у суботу личи на представу коју су договорили Вучић и Тачи.“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је напоменуо да је  Вучић био на Газиводама када му је то требало због његових бирача у Србији.

„Исти модел искористио је и Тачи за своју кампању на Косову. Из тога произилази да је по среди унапред постигнут договор Тачија и Вучића по принципу - мало ја за твоје бираче , мало ти за моје.Овде треба напоменути да војска и полиција Србије нису подигнуте на степен више безбедности када се радило о трговини и шверцу наркотика са Косова , преласцима чланова терористичких група преко граница на путу за Босну и Херцеговину. За међународну јавност су много важнији ови детаљи , него вожња језером Газиводе и Вучића и Тачија“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије затражио је од министра рада и социјалне политике да поднесе оставку , јер је протест трудница због смањења давања за породиљко и трудничко ,прогласио политичким.

„Нова Србија захтева од министра за рад и социјална питања да моментално поднесе одтавку због изјаве да је протест трудница и породиља којима су значајно смањена примања политизиран. Срамотно је да у борби за повећање наталитета коју наводно води Влада  Србије , њен министар предлаже ,а већина у парламенту усваја законе који су у директној супротности са оним шта власт прича. Друга велика срамота ове власти је што је 157 посланика владајуће коалиције гласало против закона да се омогући финансирање лечења болесне деце у иностранству. Страшно је да децу лечимо смс порукама тако што се народ солидарише и од своје беде одваја да би могли болесну децу да пошаљемо на лечење“, истакао је Илић.

 

Председник Нове Србије је подсетио да се за  три дана навршава  пуних 18 година од петооктобарске револуције.

„Као један од носилаца тих догађаја дужан сам да се осврнем на то време. Данашње власти покушавају да криминализују све учеснике тог историјског догађаја који је после диктаторског режима у Србији успоставио демократију. У периоду од 2000. до 2012. године Србија је успела да изгради демократске институције и постане демократска земља ,а 5. октобар је био симбол победе над једним диктаторским режимом. То је била грађанска револуција коју смо предводили ми тадашњи лидери ДОС-а, окупљене опозиције са једним циљем – да се сруши Слободан Милошевић и једноумље које је он завео“, рекао је Илић.

Он је додао да  је то била борба против медијског мрака у Србији, борба за слободу мисли и говора, борба за демократију. 

„То је био општенародни бунт изазван притиском и незадовољством . После 18 година Србија је данас опет враћена на време пре 5. октобра , а данашње власти покушавају да криминалзују тај догађај тако што само причају о томе шта је украдено из паралмента однесено.  На нашу жалост данашња власт, која је она иста власт само у промењеном руху која је Србијом владала пре петог октобра покушава да криминализује и пети октобар и све учеснике тог догађаја. Највећа грешка која је направљена после октобарских промена је што није извршена лустрација. Да је било лустрације данас не бисмо имали на власти ове које имамо“, закључио је председник Нове Србије.

Он је оценио да су Вучићева посета Русији и највљени сусрет са Путином „за смех“.

„То је све смешно,  јер ће бити кратак разговор и нигде нећемо бити у прилици да видимо шта су заиста разговарала два председника, ако уопште буду и разговарали. Нигде нећемо моћи да чујемо шта је Путин стварно рекао, него ћемо морати да верујемо Вучићевом препричавању и медијима које он уређује. Вучић је тамо отишао у приватну посету , јер му није указана ни једна почаст , нити је званично примљен како државник једне прима државника друге земље“, казао је Илић.