КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Подносим кривичну пријаву против Зоране Михајловић Назад
Датум: 9. Октобар 2018. Време: 15:06

Илић: Подносим  кривичну пријаву против Зоране Михајловић

 

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да је власт оштетила државу за више од 400 милиона евра на изградњи путева и да ће против министарке грађевинарства Зоране Михајловић поднети кривичну пријаву.

„Правни тим Нове Србије поднеће кривичну пријаву против Зоране Михајловић  због постојања основане сумње да је у урачунљивом стању и са умишљајем, свесна да чини кривично дело ,а што је и хтела у својству министра , у временском периоду од децембра 2016. до данас свесно пропустила да пријави кривично дело злоупотребе службеног положаја“, рекао је Илић.

Он је објаснио да је Михајловић прикривала кривично дело  које је учинио директор ЈП „Коридори Србије“ Дмитар Ђуровић поводом изградње четири деонице на аутопуту Е -80 Ниш – Димитровград ,а која се тичу плаћања без основа извођачу радова „ Актор“ из Грчке, па је самим тим  и саучествовала у том кривичном делу.

Илић је подсетио на извештај радне групе Министарства о пословању Коридора Србије који је представио јавности и по коме је штета држави нанета у вредности од око 24 милиона евра плаћањем дуплих аванса.

„ Јасно је што је Зорана сакрила то. Зато што су у послове са изградњом путева умешани чланови породица многих функционера , па тако могу међусобно да се уцењују. Само на изградњи путева, опет подвлачим, држава Србија је оштећена за преко 400 милина евра. Замислите које су то паре . Па они краду на велико. Ова држава неће моћи генерацијама да врати дугове и да се извуче из највећег лоповлука у историји у који је увукла ова власт“, рекао је Илић.

Он је истакао да је СНС највеће и најбогатије предузеће у држави.

„Ни једна власт не траје вечно па неће трајати ни ова. Вучићу и СНС треба забранити да се баве политиком после свега“ , рекао је Илић.

Он је додао да је пример тога какви су кадрови СНС и градоначелник Чачка Милун Тодоровић који је изјавио да се радује одливу мозгова.

„Свако нормалан и свака иоле паметна власт гледа како да сачува и задржи своју памет у земљи , а он се радује одливу мозгова. Па наравно да се радује, ако паметни оду он  глуп, који је био конобар ,а сада је градоначелник,  нема конкуренцију“, рекао је Илић.

Он је истакао да су избори у Србији обесмишљени и навео пример Драгачева у коме су ускоро локални избори.

„Тамо СНС   већ иде од куће до куће и купују гласове. Може им се узели су паре од државе , па сада њима купују гласове. Опозиција је беспомоћна у тој целој ситуацији“, рекао је Илић.

Он је казао да је у Чачку пукао вијадукт и да је угрожен саобраћај ,а да одговорност за то сноси локална власт због своје нестручности.

„ Објашњавао сам неколико пута да вијадукт код Чачка не може тако да се поправља , да се оптерети једна страна ,том страном да иде саобраћај , а друга да се санира. Зато је пукао. То је катастрофа шта они раде „ , закључио је Илић.