КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Срамота за Владу Србије да нико није реаговао на изјаву Скота Назад
Датум: 16. Октобар 2018. Време: 14:06

Илић: Срамота за Владу Србије да нико није реаговао на изјаву Скота

 

„ Тражимо од премијерке Ане Брнабић да нам објасни где и у којој земљи страни амбасадор у згради владе домаћина може да провоцира и да даје изјаве које су директно у супотности са интересима земље – домаћина. Амерички амбасадор је својом изјавом да је Косово држава у згради владе Србије погазио Устав Србије и нанео штету Србији. Скот је стварно испао скот!“, рекао је на конференцији за новинаре председник Нове Србије  Велимир Илић. 

Он је упитао  да ли би амерички амбасадор у било којој озбиљној  држави  могао да изјави у згради владе да је део те државе независна држава.

„ Да је то рекао било где у озбиљној земљи амбасадор САД би  био проглашен за persona non grata“ , рекао је Илић .

Илић је оценио да је срамно то што су у том моменту поред америчког амбасадора седели председник и неки чланови Владе и нико се није огласио на ту његову скандалозну изјаву.

Он је додао да је председник Србије  изјавио да је против формирања оружаних снага Косова и да је забринут због тога.

„ У  агенди сусрета Тачија и председника Србије који је планиран за новембар , у Паризу , једна од тачака дневног реда је формирање оружаних снага Косова. Питам се да ли је изјава председника Србије дата само за унутрашње потребе , јер спољна политика сасвим другачија. Он једно прича овде, а када оде одавде сасвим друге ствари ради“, рекао је Илић.

 Председник Нове Србије је истакао да је „јучерашње потписивање уговора о изградњи Моравског коридора и повезивање Приштине са Нишем под патронатом САД који је министарка Зорана Михајловић јуче парафирала без сагласности парламента и промене просторног плана Србије:“

„Наш правни тим у наредном периоду припремиће нову кривичну пријаву за наставак кршења прописа које чини Зорана Михајловић кроз министарство којим руководи. Она је изабрана да спроводи законе ове државе вољом грађана, а све више смо суочени са стотинама нелегално никлих објеката широм Србије и то не зградица него солитера од 10 спратова.Та жена је уништила српско грађевинарство и саобраћај“, рекао је Илић.

 „Избори у Драгачеву нису још  расписани , а активисти Српске напредне странке су се разлетели и пристижу са свих страна како би вршили притисак на грађане. С том машинеријом коју су они покренули опозиција нема никакве шансе. У Драгачеву је за изборе 2014. било уписано око 17.000 бирача,а на изборе је изашло 10.000.

С тим бројевима у малим општинама које власт користи као пробни балон је лако манипулисати, посебно што је много људи запослено у државним фирмама.  И у тој ситуацији опозиција је немоћна. У оваквим околностима са несређеним бирачким списковима , притисцима које власт врши је бесмислено уопште учествовати на таквим изборима. Свако ко изађе на изборе у Драгачеву једино што ради јесте даје легитимитет СНС за нерегуларну победу. Зато сада јавно кажем да свако из опозиције ко буде учествовао на изборима у Драгачеву , под оваквим условима јесте индиректни сарадник ове власти и једина улога му је да  помогне да СНС да машу тиме како су наводно демократски победили у потпуно недемократским условима избора“, истако је Илић.