САОПШТЕЊА
Изјава председника Нове Србије Велимира Илића Назад
Датум: 19. Октобар 2018. Време: 12:54

                                               САОПШТЕЊЕ

Изјава председника Нове Србије Велимира Илића поводом наступа министарке Зоране Михајловић у јутарњем програму Телевизије „Хепи“  18.10. 2018. :

„Гостујући у јутарњем програму Телевизије „Хепи“  министарка за грађевину и саобраћај је још једном показала незнање. Да подсетим госпођу министарку , пошто је рекла да је реконструкција вијадукта код Чачка извршена за време мог министарског мандата,   2002 или 2003. године, да прво тада нисам био министар, него градоначелник Чачка. За министра сам постављен  2004. године. На месту градоначелника Чачка нисам имао никакве везе са реконстукцијом обилазнице. Јасно је да она нема појма о надлежностима и ко шта ради, а још јасније да је партијско запошљавање узело данак у Министарству грађевине и саобраћаја, јер су јој и сарадници незналице. На мосту су извођени неки радови у време неких других министара, а процедура је следећа: Министарство је дало у надлежност и средства  „Путевима Србије“ за реконструкцију вијадукта ,а онда су они за извођача радова изабрали фирму „Ратко Митровић“ и тада је извршена реконструкција  на обилазници око Чачка. Да научим министарку, која појма нема, евидентно. И пошто нисам био надлежан , не знам ни колико је коштала та реконтрукција обилазнице  око Чачка. Оно што знам јесте да сам упозоравао јавност да оно како они сада раде реконструкцију јесте нестручно и с незнањем. Невероватно је да се њој даје простор у медијима да прича шта хоће , да се не зове друга страна, да изнесе чињенице. У јулу 2016.године директор „Путева Србије“ и госпођа министарка су заједно били када су изјавили да реконструкција тог моста није рађена 40 година ,па ме занима како онда може било кога да љага и блати и помиње милион евра?! Молим министарку да се више не брука и подсећам је да за моја четири мандата није било ни једног кикса ,а да она на месечном нивоу има инцидената и киксева које смо престали да бројимо. Изгледа да је пинк шлем са којим се министарка шета по градилиштима и слика утицао и на њену и на интелигенцију свих њених сарадника!“

Молимо вас да по Закону о јавном инфомрисању члан 83.  Објавите изјаву председника Нове Србије у истом термину и у истој емисији у којој сте дозволили да  се изнесу неистине.

      У Београду, 19.10.2018.                  

                                                                              Информативна служба Нове Србије