КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: СНС славила што је Србију довела до руба пропасти Назад
Датум: 23. Октобар 2018. Време: 13:26

Илић: СНС славила што је Србију довела до руба пропасти

 

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да у Србији нема разлога за славље, већ за велику тугу, због тога што је власт довела државу до руба пропасти и да је прослава 10 година од оснивања Српске напредне странке срамотна.

„Невероватна је неодговорност ове власти и непоштовање жртава које је Србија поднела у Првом и Другом свестком рату. Председник Србије прославу 10 година његове странке организовао је на годишњицу стрељања 7000 Крагујевчана“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да уместо да присуствује помену грађанима који су страдали у Шумарицама, председник је са хиљадама својих сендвичара од којих је пола оставио напољу , а те аутобусе платили су порески обвезници , грађани Србије, славио 10 година од постојања Српске напредне странке у Краљеву. „Само би још горе било да је тај тулум правио у Крагујевцу над костима жртава. Мене занима шта је ту било за славље? Славили смо то што имамо најмање плате у региону, то што буџет пунимо преко акциза за гориво , што имамо најскупље гориво у региону, што је за седам година ове власти отишло 300.000 људи. Одлазе лекари, тесари, возачи, керамичари...Година никада роднија , а воће никада јефтиније. Јесу то у Краљеву славили пропаст српског сељака?“, питао  је Илић.

Он је додао да је „било врло ружно што су једног Крагујевчанина на дан стрељања његових суграђана, међу којима су били и ђаци Гимназије , силом довели да им говори на прослави“.

„Тома се понашао као мртав човек. Као да га је неко прислио да дође“, рекао је председник Нове Србије.

Илић  је додао да „нико не мисли о Србији и њеној будућности, ко ће да врати све те кредите којима је ова власт задужила државу, да је јасно да су уговори за путеве толико велики , јер  тим парама преко реалне цене треба да се плати сав онај народ који је био у Краљеву, али и који је остао испред сале.“

„Треба много пара да се плате сви они сендвичари, људи који су ујутру доведени у Краљево и којима је наређено  да до увече чекају председника. Председник изгледа не зна шта му Србија мисли. Шта му народ мисли, он с народом и не прича. Окружио се својим сендвичарима и мисли да су они цела Србија“, истакао је Илић.

Он  је додао да је невероватно да се једна власт и њени представници хвале одливом мозгова и да славе што им људи одлазе из земље.

„Ми ћемо бити народ у расејању. Наше људе замениће неки мигранти, населиће их у Србију, а овде ће остати само они који немају где“, рекао је Илић.