САОПШТЕЊА
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ поводом јучерашњег срамног обраћања Чачанима од стране градоначелника Милуна Тодоровића Назад
Датум: 26. Октобар 2018. Време: 19:18

Поводом јучерашњег срамног обраћања Чачанима од стране градоначелника Милуна Тодоровића, Градски одбор Нове Србије издаје следеће

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Тачно је Милуне Тодоровићу да се ми и ви не разумемо и никада се нећемо разумети, јер су у питању два различита погледа на свет и две супротне политичке концепције. Ми смо владали заједно са народом, а ви владате над обесправљеним народом. Наш период власти у Чачку је трајао две деценије, а вама ћемо честитати ако се одржите и 10 година, али смо сигурни да од тога нема ништа.

Поручујемо Тодоровићу да нема потребе да се брине око наводног пензионисања наше странке и председника. У политичку пензију немамо намеру да идемо све док у Србији лопови и преваранти не буду одговарали за крађу и док се не изграде институције правне државе, на чијим ће се водећим местима налазити најобразованији људи, а не, као у вашем систему, ботови, сендвичари, људи сумњивих квалитета са купљеним дипломама и плагијатима докторских дисертација, потпомогнути некадашњим истакнутим јуловцима. Ми нисмо дозвољавали одлив мозгова из нашег града, а ви се томе радујете и веселите, што је још једна од непремостивих разлика између Нове Србије и ваше интересне групе. Тачно је да је Велимир Илић у Качулицама својевремено изградио Дом за старе, али је том приликом поседовао грађевинску дозволу, а није прибавио сагласност за операције срца, па се та делатност и не обавља. Наш председник на објекту чији је власник, а који се налази у истој улици где и градоначелникова резиденција, не може ни прозор да замени, али за то време Тодоровић без проблема зида спрат више. Обзиром да је некадашњи биоскоп Сутјеска био под заштитом државе, постављамо питање како је такво здање могло претрпети промене које иду до нивоа непрепознатљивости и због чега је Тодоровић за себе присвојио некадашњи Дом пчелара и воћара ? Да ли је председник Нове Србије можда отимао локацију за изградњу OMV бензинске пумпе у Чачку или је то чинио неко други, а мислимо да је права адреса за одговор на ово питање управо градоначелник Тодоровић.

Градоначелнику предлажемо да се за политичку подршку најпре избори у својој странци, јер је очигледно да је нема, а тешко је и може имати, пошто СНС-ом у Чачку већ одавно управљају људи покупљени са депоније Нове Србије. Радо ћемо градоначелнику честитати на резултатима, онда када уместо за себе почне нешто корисно да ради и за град. На изградњи погона стране фирме у Прељини не можемо да честитамо, зато што ће то заправо бити један савремени радни логор за Чачане, где ће се, уз масне провизије појединцима, запошљавати обесправљена радна снага за неколико стотина евра плате.

Према томе, ми градоначелниче нисмо дефинитивно исти као ви, па нас зато и не разумете, нити ћемо се икада разумети.

 

                                                                        Информативна служба ГрО Нове Србије