КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић : Србија је „буре барута“, а Вучић није председник грађана Србије, већ само своје партије Назад
Датум: 6. Новембар 2018. Време: 18:52

Илић : Србија је „буре барута“, а Вучић није председник грађана Србије, већ само своје партије

 

“На прослави на којој ће се окупили многи лидери из целог света, победници из првог светског рата, где Србија уместо да заузме значајно место као један од важних фактора победе у Првом светском рату, доведени смо у ситуацију да овим гестом појављивања заставе непризнате државе Косова у Паризу, Србија понизи своје војнике и војсковође који су ушли у историју као великани”, рекао је Велимир Илић на конференцији за новинаре.

 

„Питање је следеће да ли је Вучић требало да чува част Србије и достојанство српских ратника и да се не појави на том скупу, него су сви подвили репове и потрчали да се састану са Тачијем?” , рекао је лидер Нове Србије и јавно питао какав је то важан састанак.

 

“Зашто је Тачи тамо позван, то је провокација Европске уније. Докле ће ЕУ да понижава Србију? Понижава је јер нема председника, нема парламент, нема руководство.

Овде су сви понизни да би сачували своју задњицу на политичкој сцени, и да после пада Меркелове остану још мало у политици. До јуче су се у њу клели, а сада трче код Макрона, да нас понижава и уцењује”, истакао је Велимир Илић.

 

“Вучић ништа не одлучује. Где год да је био је свуда су нас омаловажавали. Нигде није показао достојанство и част Србије”, рекао је Велимир Илић.

 

“За председничке изборе окупио је и Љаљића и Угљанина и Зукорлића јер су му били потребни да би добио гласове за први круг, а сад је направио рат између њих. И рат и нестабилно подручје...Он нема решење за Косово”, закључио је Илић.

 

“Сад се поставља питање о изјави Угљанина, а он је са Ердоганом у Новом Пазару разговарао са њим, додао је Илић. Па, да ли нам је Ердоган брат како рече Вучић или није? А Љајић му је био добар када је продао чачанску банку за ситне паре Халк банци. Био му је добар када је инвеститоре доводио у Крупањ, у Краљево, када је давао у бесцење нове објекте кроз приватизацију. Угљанин му је правио контакте са Ердоганом и Турцима. Коју политику води Вучић? Да искористи све а да иза тога настане хаос, да разбије опозицију, да отима посланике… Нама је “отео” Тополу преко Драгана Јовановића да би га сачувао од одговорности зато што је убио човека и није одговарао, а сада ОО  СНС у Тополи излази из власти зато што не може да сарађује са њим”, рекао је лидер Нове Србије. 

 

Вучић Србију води у суноврат непоштујући Устав. И он није председник свих грађана Србије. Он је страначки лидер који не бира средства да омасови своју странку а да све иза себе уништи.

Угљанин му је добар у општинама где му је потребан да направи власт, а лош тамо где су му потребни Љајић или Зукорлић, додао је Илић и напоменуо да се то исто дешава и у Војводини, у Шумадији, у Западној Србији, на југу Србије…

“Ми немамо председника Србије, већ имамо страначког лидера који жели да буде једини и да његова странка буде једина. Ко није у његовој странци не може ништа, ни да ради , ни да се запосли… Он прави једнопартијску државу и не да да се развије демократија и вишепартијски систем.

У Србији влада никад веће нејединство, никад већа мржња међу народом.”, рекао је Велимир Илић.

 

Велимир илић се на конференцији за новинаре осврнуо и на скандалозне уговоре које је направила Зорана Михајловић, министарка грађевине, саобраћаја и инфрасттуктуре које је направила слободном погодбом, без тендера оштетила је државу Србију за 700 милиона евра и да није ни чудно што смо пали за пет места на Дуинг бизнис листи Светске банке.