КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Тачи је показао у Француској , да је на нашу жалост, већи политичар од Вучића Назад
Датум: 13. Новембар 2018. Време: 13:38

 Илић: Тачи је показао у Француској , да је на нашу жалост, већи политичар од Вучића

 

„Србија никада није доживела веће понижење него на прослави стогодишњице краја Првог светског рата. Срамота је што је председник Србије уопште присуствовао свечаности. Он је био одлично обавештен какав ће бити распоред седења и опет је на своју и срамоту српског народа отишао у Француску. Тамо је само показао како свет гледа на Србију данас, да нас нико не цени и не поштује. Показао нам је и да је један Тачи председник непостојеће државе Косово  већи политичар од њега. Вучића нико није примио осим Меркелове која му је пренела нове наредбе шта све треба да уради, а Тачи се срео и са Трампом и са Путином и не како каже за унутрашње потребе Вучић случајно , него с намером“, рекао је председник Нове Србије Велимир Илић.

Он је на конференцији за новинаре рекао да председник Србије „није имао храбрости да напусти церемонију и ако је седео у публици,а на месту које је припадало Србији седео је Тачи , председник непостојеће државе Косово“.

„Ово је показало да је спољња политика Србије катастрофална, да Србија никада није имала гору позицију у свету и да Вучић само у Србији својим сендвичарима и медијима које контролише може да прича како има пријатеље у свету. Он је за њих једно велико ништа , истрошена роба“, оценио је Илић.

Председник Нове Србије је оценио да Србија овако лошу позицију  у свету није имала ни за време Милошевића.

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да је „у Србији легло криминала и корупције и да никада није било више јавашлука и крађе“ и додао да је само на уговору за изградњу деонице ауто-пута Прељина –Пожега држава оштећена за 180 милиона долара, због чега ће против министарке грађевинарства и саобраћаја Зоране Михајловић поднети нову кривичну пријаву.

„За ту деоницу једна кинеска фирма понудила је да радове изведе потпуно за 293 милиона евра , они су то одбили и уговорили слободном погодбом посао за 450 милиона евра или 523 милиона долара. Фирма која је понудила јефтинији уговор послала је писмо Зорани Михајловић које је она и примила и тражила да јој објасне зашто они за повољнију цену нису добили посао. То писмо вам ево показујем сада и то писмо су ми дали њени сарадници којима је мука од јавашлука и лоповлука који влада у Србији. Тражим да Михајловићка објасни где иде та разлика – у страначку касу СНС или у нечије приватне џепове? Питам Брнабићку како је није срамота да прикрива лоповлук у Влади Србије и прави се да не види шта јој министарка за грађевину ради?  Питам Вучића што се прави луд и што не реагује на ово?!  Зорана Михајловић је светски криминалац и зато ћемо поново поднети кривичну пријаву против ње.  А све ово знају и Вучићеви западни „пријатељи“ и нису га џабе ставили у магарећу клупу у Паризу на свечаности поводом стогодишњице од завршетка  Првог светског рата“, рекао је Илић .

Он је додао да је у неколико наврата упозоравао председника Србије шта му раде поједини министри, али да он то неће „ ни да чује, ни да слуша“.

„Ако су овакви лоповлуци нешто преко чега се без реакција прелази из ове земље треба бежати што пре“, закључио је Илић.