КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Окупљамо нови национални , опозициони блок Назад
Датум: 20. Новембар 2018. Време: 19:21

Илић: Окупљамо нови национални , опозициони блок

 

Председник Нове Србије Велимир Илић најавио је данас да ће окупљање новог националног, опозиционог  блока који ће предводити Нова Србија бити у уторак, 27. новембра у сали градске општине Стари Град, са почетком у 18 часова.

„ Са нама ће бити сви они који желе истински јаку и институционално стабилну Србију, државу у којој ће закон важити за све исто и у којој ће се поштовати Устав“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је објаснио да је спољња политика коју води председник Србије погубна по државу и да се показало да његови сусрети са Меркеловом, Макроном и Путином којима се хвали нису Србији ништа добро донели.

„Прво он крши Устав , јер његова улога није да води спољну и економску политику државе . То ради Влада Србије. А онда и то што ради, извештај не подноси институцијама, парламенту на пример , где би требало, него оде код Миломира Марића на ТВ  Хепи и два сата прича о томе. Резултати никакви . У Паризу седи у магарећој клупи, Меркелова инсистира да потпише признање Косова у време њеног мандата да би то приписала као успех себи. Макрон после Париза два дана изјави да Србија нема шта да тражи у Европској унији. И то су ти резултати спољне политике председника Србије“, рекао је председник Нове Србије.

Он је истакао да председник Србије води и погубну економску политику , јер у Србију доводи фирме којима по радном месту плаћа 10.000 евра, поклања инфраструктуру и које ослобађа пореза.

Илић је најавио нову кривичну пријаву против министарке грађевинарства и саобраћаја Зоране Михајловић , како је рекао, због приватизације Аеродрома Београд, преузимања Аеродрома у Нишу  и малверзација са уговорима за изградњу аутопутева.   

„Министар трговине је од Србије направио отворену авлију, овде долази како се коме ћефне, ништа више српско на тржишту нема, нити се продаје. Српски сељак је тотално уништен. Видели сте и најаву да ће путарину наплаћивати и на магистралним путевима што је ван сваке памети, као што су најавили и да ће поскупети путарина на аутопутевима. Они таквом политиком хоће да отерају и оне који су пролазили кроз Србију, да их натерају да нас заобилазе. Поред тога што имамо најскупље гориво у региону и највеће акцизе на нафту, што имамо најскупље путарине они опет најављују поскупљења“, рекао је Илић.

Он је додао да су у пољопривредној земљи каква је Србија уништене све фабрике за производњу вештачког ђубрива и да је последњи пример тога Азотара у Панчеву.

„Ником није јасно како им је то успело. Ми ћемо сада вештачко ђубриво које смо извозили у 15 земаља да увозимо. Па то је ван сваке памети“, рекао је Илић.

Он је закључио да су Србији због погубне политике коју води ова власт потребни људи који ће бринути о држави и народу и који ће водити паметну економску и спољну политику,а не ону која је погубна за грађане Србије и државу.