КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: У Србији нема институција, слободе говора, а ни слободе кретања Назад
Датум: 4. Децембар 2018. Време: 14:34

 Илић: У Србији  нема институција, слободе  говора,  а ни слободе кретања

 

Председник Нове Србије Велимир Илић рекао је на конференцији за новинаре да у Србији нема институција, као ни слободе кретања и слободе говора, што показује напад у Крушевцу на једног од лидера Савеза за промене.

„Овде није у питању ко је то персонално, како се тај неко зове и ком опозиционом блоку припада. Овде је у питању одбрана принципа и упозорење да батинаши могу да раде шта хоће , да пребијају кога и како хоће. Иза овог напада стоје власти у Србији које тиме плаше и онако уплашене грађане. Народ мисли када могу да пребију једног лидера опозиције , шта ли нама тек могу да раде ако се побунимо и зато и ћути.“, реко је Илић.

Он је казао да је Србију у ћорсокак о коме председник  говори заправо довео он , како својом спољњом , тако и унутрашњом политиком, јер ни једна институција у држави не функционише.

„ Нити имамо Владу, нити имамо парламент. Ана Брнабић је формално само премијер. Док он прави пут ка Приштини и даје им све шта они траже, они уводе таксе на робу из Србије. Председник само прича како се среће са свима редом, а ми од тих сусрета као држава ништа немамо. Што се он више хвали својим белосветским пријатељима, Србији је све горе. Тако ево и Косово прави војску и ником ништа. Сви његови пријатељи на то ћуте. У Србији мора да се разјасни ко су стварни пријатељи Србије на међународном плану, а ко су они који нам нису пријатељи“, рекао је Илић.

Он је поновио да се Национални центар, који је недавно формиран и чији је стожер Нова Србија залаже за то да се држави , пре свега врати достојанство, као и да се врати достојанство свим њеним грађанима, да се подигне домаћа привреда и да се улаже у пољопривреду.

Он је позвао све оне којима је Србија у срцу да се придруже Националном центру.

Илић се осврнуо на вест о томе да је министарка грађевине Зорана Михајловић читав тим изместила у Грделичку клисуру због изградње пута, да су изнајмили хотел и рекао како се јавља сваки час са терена, оценивши да она од озбиљног посла прави „свој лични ријалити“.

Саша Рудић из Националног центра казао је како Србија никада није била у горем положају и да је трагедија колико институције у Србији не постоје. Он је навео да се за случај пребијања Борка Стефановића не би знало, јер су медији потпуно затворени да у том инциденту није настрадао и један припадник МУП-а који је инсистирао да се његов записник о догађају прихвати. Он је оценио да је држава постала каубојска и да је „батинашке трупе власти могу да раде шта хоће и где хоће, јер су потпуно заштићене, зато што ни једна институција у Србији не функционише“