КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Избори су прихватљиви када се створе демократски услови Назад
Датум: 11. Децембар 2018. Време: 14:19

           Илић: Избори су прихватљиви када се створе демократски услови

 

Председник Нове Србије изјавио је данас да су избори о којима прича председник Србије прихватљиви само ако се за њих створе демократски услови.

„Протест у суботу је показао незадовољство грађана и да има простора да се власт у Србији мења. Међутим, у Србији под овим условима, у оваквом медијском мраку , избори никако нису регуларни и демократски и Вучић ће их покрасти као што је крао изборе последњих година“, рекао је Илић.

Он је додао да власт народ забавља само смењивањем афера , од којих ни једна није расветљена.

„Од кипарских пара, преко Савамале, продаје ПКБ-а до афере са „Коперникусом“ и кривичних пријава против минстарке Михајловић. Нема институција у Србији. Док Косово прави паравојне формације на територији која по Уставу припада Србији, председница парламента се бави столицама украденим пре 20 година“; рекао је Илић.

Он је додао да је јасно да Вучић неће да допусти слободније медије , јер преко својих медија контролише власт.

„ Ако би ослободио медије , његова власт би се срушила као кула од карата. Ова влада за све даје сагласност , јер заправо и не постоји. Вучић прави своју опозицију с којом излази на локалне изборе. У Драгачеву, на пример, само једна листа није његова, за све друге је СНС скупио потписе. Опозиција мора да смогне снаге да се избори за равноправно учешће на изборима и слободу медија. Док то не учини, сви избори у Србији су обесмишљени“, закључио је Илић.

Он је додао да држава и све институције личе на циркус, а да у томе предњачи парламент.

„Расправа о једном од најважнијих закона – Закон о буџету претворила се у циркуску представу. Ако посланици власти подносе амандмане на закон њихове владе онда ту нешто дебело не ваља. А тако се само узима простор опозицији да каже нешто у парламенту“, истако је председник Нове Србије.

Мирко Јовић испред Националног центра је навео да актелна власт није у стању да реши ни једно национално питање.

„Испод жита су 30. новембра ,а да о томе нису обавестили јавност у скупштинску процедуру ставили промену Устава. Устав није идеалан, али ако се он мења да би се ограничила овлашћења државе Србије, онда је његова промена бесмислена. Национални центар ће покренути јавну расправу о томе који је данас статус Србије, да ли је она држава или протекторат, нечија колонија“, казао је Јовић.