КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Уместо да изнесе неке конкретне предлоге, Вучић је само кукао на седници СБ УН Назад
Датум: 18. Децембар 2018. Време: 13:49

Илић: Уместо да изнесе неке конкретне предлоге, Вучић је само кукао на седници СБ УН

 

„Ми смо разочарани и ограђујемо се од наступа председника Србије на седници СБ УН. Уместо да изнесе неке конкретне захтеве Србије, најави мере које ће да предузме, Вучић је само кукао над судбином Србије.Уместо да лобира у СБ УН и бави се Косовом, он се све време бавио локалним изборима и Котражом, драгачевским селима и изборним резултатима“, рекао је председник Нове Србије Велимир Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да  Албанци одрађују свој посао за то имају подршку многих земаља у свету, јер лобирају.

„Вучић само кука како он на све пристаје , Албанци све добијају,а нама ништа не дају.Па како да нам дају када он све аминује?! Зашто им сада није рекао – нема изградње пута према Приштини, Србија од тога одустаје , то није наш интерес , расформирајте војску непостојеће државе Косово. То да ништа није урадио и да је Србија заказала показало је и обраћање кинеских и руских представника у СБ УН који ни једног треутка нису тражили поштовање Резолуције 1244, али не њиховом кривицом , него кривицом наше власти“, оценио је Илић.

Председник Нове Србије је указао да се Вучић бави тривијалним стварима, да на пет конференција прича „о некој тамо новинарки Студија Б и све новинаре у Србији зна по имену, док држава има горуће проблеме , као што је Косово, које не решава“.

„ То колико је власт у рукама само једног човека потврђује и најновија ситуација у којој министар полиције оставку подноси Вучићу. Па људи моји , није њега Вучић изабрао , он је члан Владе и бирала га је Скупштина Србије. Све институције су потпуно обесмилили и државу су обесмилили својом накарадном влашћу“, истакао је Илић.

Он је казао да су сви избори у Србији под изборним условима под којима се спроводе бесмислени и да је на то указивао и пре локалних избора у Лулчанима, Кули, Кладову и Дољевцу.

„ Јасно је било да је опозиција ушла у изборну трку са разликом 5000:0 на 11.000 бирача. Избори су потпуно обесмишљени и нема смисла излазити на њих под овим условима и давати легитимитет Вучићевој власти. Хоћу да напоменем да је главни саучесник Вучићев за пропаст Србије Ивица Дачић и да треба да зна да му то Србија неће заборавити. Опозиција нема под овим условима никакве шансе и зато морамо да се опаметимо и бојкутујемо сваке следеће изборе док се не створе фер изборни услови“, рекао је Илић.

Он је казао да Нова Србија и Национални центра позивају грађане и симпатизере да се сви придруже протестима који се сваке суботе одржавају у Београду.

„ Подржавамо протесте опозиције и захтеве које има Савез за Србију, а који се односе на изборне услове. Позивамо све наше симпатизере и чланове да се придруже протестима и да зајеничким снагама, пошто другачије не можемо, извршимо притисак на ову власт. По мом мишљењу протесте треба проширити на друге градове. Народ треба ослободити страха и инститирати на ослобођењу медија да и глас опозиције може да се чује“, закључио је Илић.