КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Годину за нама обележио медијски мрак, убиства, трагедије и празна обећања Назад
Датум: 25. Децембар 2018. Време: 13:56

Илић: Годину за нама обележио медијски мрак, убиства, трагедије и празна обећања

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да година која је на измаку ништа добро није донела Србији , да су је обележиле трагедије и убиства,  лоше приватизације, празна обећања  и све веће незадовољство грађана које се манифестује кроз грађанске протесте.

„ Ово је последња конференција за новинаре у овој години и осврнуо бих се на ову 2018. која Србији и грађанима Србије није донела ништа добро. Обележила су је неиспуњена обећања власти, све гора ситуација са Косовом и Метохијом, сумњива продаја ПКБ-а , још сумњивија концесија за београдски аеродром, бројна убиства , као и убиство српског лидера са Косова и Метохије Оливера Ивановића, за које и дан данас после скоро годину дана нису пронађени починиоци и налогодавци. Ова година донела је медијски мрак какав није забележен до сада у Србији, тежи живот грађанима, поскупљења, а оно људи што је запослено ради да преживи као јефтина радна снага. Сво то незадовољство резултирало је протестима“; рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је оценио да се власт уплашила грађанских протеста због чега маше изборима и истакао да би сваки излазак опозиције на изборе под оваквим , нерегуларним изборним условима, значио потпуну пропаст.

„Зато је неопходно да сви изађемо на протесте са јасним захтевима да се пре избора створе демократски услови, али прави демократски услови, да се среде бирачки спискови , да се обезбеди већа контрола изборног процеса. Срамота је да председник државе тако понижава грађане и крши устав , срамота је јер би он требало да је председник свих грађана, да лидере опозиције назива лажовима. А овде је је једино он слагао за све што је рекао. Криминал у Србији цвета, под његовом влашћу људски живот нема никакву вредност. Сви актери великих афера, ако што је Сава Мала су мртви. Процесуирају се грађани којима извршитељи висе над главом и одузимају имовину за ситне дугове, а велике афере се држе у фиокама.“, оценио је Илић.

Он је нагласио да је један човек на себе преузео све фунције.

„Вучић је и председник и премијер и сви министри, он се за све пита и о свему одлучује. Министар полиције зове њега да га пита кога сме а кога не сме да ухапси. А с друге стране ко шта ради министар полиције броји главе грађана на протесту када шетају и када стоје, колико су им дебеле јакне и колико јакни имају на себи. Срамота је како се понашају министри у Србији“, рекао је Илић.

Илић је казао да Нова Србија инсистира да Зорана Михајловић, министарка за саобраћај поднесе оставку и то не само због несреће на пружном прелазу код Ниша, већ и због најновијих дешавања са концесијом за београдски аеродром.

„ Вучић је обавестио јавност да ће бити уплаћено 501 милион евра како је предвиђено по концесионом уговору, међутим концесионар је уплатио 420 милиона евра, због чега је Влада Србије, да би надокнадила остатак средстава подигла кредит од 100 милиона евра, од чега ће да допуни ту разлику од 21 милион за концесионара ,а остатак да у наредних шест месеци плаћа слетање и полетање Ер Србије са београдског аеродрома“, рекао је Илић.