ВЕСТИ
Предлог за сазивање ванредне седнице Народне скупштине Републике Србије Назад
Датум: 3. Јануар 2019. Време: 16:11

Народна скупштина Републике Србије

Председнику скупштине госпођи Маји Гојковић

Београд, Трг Николе Пашића 13

 

Предлог за сазивање ванредне седнице Народне скупштине Републике Србије

 

Поштована госпођо Гојковић,

 

Као што вам је познато, последњих неколико недеља самопроглашена и сепаратистичка власт албанаца на Косову и Метохији је супротно  резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених Нација, Уставу Србије и свим међународним правним нормама, основале су такозвану војску Косова и ушле у процедуру укидања границе између Албаније и Косова и Метохије.

Верујући да су ова два догађаја као и велико незадовољство које народ показује у више градова широм Србије, а посебно у Београду, на масовним грађанским протестима, више него довољан разлог, предлажем вам да закажете ванредну седницу Народне скупштине Републике Србије по хитном поступку која би на дневном реду имала само ова питања.

Сматрам да је неопходно да упутите позив председнику Србије Александру Вучићу и председнику Владе Србије Ани Брнабић да присуствују овој седници Народне скупштине. Дужни су да поднесу извештај о досадашњем деловању по овим питањима, као и да обавесте Народну скупштину, грађане Србије, целокупни српски народ и међународну јавност, које мере ће предузети у складу са својим обавезама преузетим ступањем на дужност. Време је да њих двоје јасно и недвосмислено саопште да ли је на снази заклетва којом су се обавезали “…да ће бранити територијални интегритет и целовитост Републике Србије у складу са њеним Уставом.“

Верујући да разумете да ово није само моја иницијатива, већ да тако размишљају и то очекују милиони наших забринутих сународника, очекујем да испуните своју људску, националну и уставну обавезу: Сазовите ванредну седницу Народне скупштине !

 

 

Велимир Илић

Председник Нове Србије