КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Градска управа постала модерно љубавно гнездо, жене и љубавнице запошљавају се преко везе Назад
Датум: 5. Јануар 2019. Време: 13:30

Илић: Градска управа постала модерно љубавно гнездо, жене и љубавнице запошљавају се преко везе

 

ЧАЧАК – Лидер Нове Србије и бивши градоначелник Чачка Велимир Илић изјавио је на страначкој конференцији за новинаре да се чачански политичари просто такмиче ко ће у некој од градских служби запослити љубавницу или нову супругу.

 

Према његовим речима, у “општини седе жене или љубавнице важних политичара“, а да је, како је нагласио, слична ситуација и са опозиционим лидерима.

 

– Жена која је до јуче била трговкиња са набављеном дипломом сада ради у Управи за локални економски развој. Она сада брине о развоју града. Сви постали велики љубавници и жене се, и онај из опозиције и онај други из опозиције се оженио. Сви су у неким активностима љубавним. Запошљавају се градске фрајлице “на кеца“. Зато паметна, писмена и школована деца одлазе из града, јер од ових које чекају не може да се дође на ред. Ево, погледајте. Мислим да се 7-8 њих приженило, ожнило. Довели своје девојчице. Знам да постоји одлука да нико не може да се прими у локалну администрацију, како су ушле не знам, али ту су сви – истакао је Велимир Илић.

Од градског руководства захтева да се објави чије су супруге “ванбрачне или брачне“ запослили у последње време.

Он је оптужио локалну власт да је практично угасила ФК Борац и да се данас преко њега перу паре и да се новац пребацује преко Планинарског удружења Бајна Башта.

 

-Ова власт је угасила ФК Борац који малтене не постоји. Борац је био институција града а данас се преко њега перу паре, нешто се пребацује преко неког Планинарског удружења Бајна Башта. Овде више нико не може да склопи уговор, да започне припреме за следећу сезону. Борaц служи да неки периферни клубови на њему праве гол разлику. То је брука за град. Борац постоји само на папиру и сад планирају да га кроз Полет враћају у живот. Зашто се не плати дуг и ко је задужио Борац? Ко није платио оно што је била обавеза да се плати држави? Зашто су челници општине одлазили и пријављивали те радње Пореској управи? Да ли је тачно да су одлазили Раденко Луковић и Остоја Мијаиловић и инсистирали да се ово догоди са Борцем? Ко треба да исплати дугове, питам градоначелника који је био директор фирме у то време.Хоћемо Борац да буде оно што је некад био и то одмах. Нека се договоре наредних дана, до краја месеца, иначе ћемо позвати грађане на жестоке демонстрације, најавио је Илић.

Он је оптужио локалну власт да је уништила и коњички спорт, иако је имао дугу традицију.

 

-Обећали су да ће направити одмах нови хиподром. Где је тај нови хиподром? Зашто је одлучено да тамо Немац прави фабрику без иједног прозора, онај казамат, и да се ту прави гумара, баш на хиподрому? Чачак је град који нема биоскоп. Мој син иде у биоскоп у Крагујевац. Скупи се друштво и деца одлазе. Шта је са биоскоп? Зашто се не направи јавна гаража? Данас је постало готово немогуће паркирати у граду. Зашто се прави паркинг код Института да би се углавила приватна зграда? Где су ти лоповлуци и крађе за које смо оптуживани? Шта је узето, шта не ваља, питао је Илић.

 

Илић је оценио и да су подаци о смањењу броја незапослених са 21 на 10 одсто лажни. Позвао је власт да каже где је то запослено 5.000 људи у Чачку, подсећајући да је преко 300.000 људи отишло из Србије.

 

Лидер Нове Србије рекао је да су странка и одбор у Чачку никад јачи и да су остали сви они који вреде.

 

-Многи причају да су дотукли Нову Србију, о мени причају свашта, али ја на почетку године желим да кажем да сам презадовољан, да је НС опстала. Градски одбор НС у Чачку је десет пута јачи него власт у граду. Наш Градски одбор је јачи од Владе Србије, по именима, титулама, знању и звању. Мени је драго да нико од тих значајних људи из ГО није отишао, није се повукао, није се склонио. Отишао је један лимар. Боже мој, али остали су професори факултета, декани, лекари, адвокати, најугледнији људи града, каже Илић.

 

Он је оптужио врх државе да ћуте када се брише граница између Албаније и Косова. Како је рекао, нико у Србији о томе не расправља, ни Скупштина, ни Влада, а разлог је то што не смеју да кажу ништа.

 

Како је рекао, Западна Србија и Шумадија тону јер немају политичара из овог дела Србије. Као пример навео је изградњу ауто-пута за Сарајево који ће ићи преко Бјељине и Тузле.

 

-Варијанта преко Вишеграда и Ужица је одбачена. Зорана је из Тузле и ту варијанту је оберучке прихватила, а ми у Западној Србији и Шумадиј немамо ни једног политичара који је у власти. Рушили смо наше који су били у влади, закључио је Илић.