ВЕСТИ
Дедови су наш понос Назад
Датум: 6. Јануар 2019. Време: 11:50

Дедови су наш понос

Качулице на Јелици – На падинама Јелице јутрос су бадњаке секли челници нове политичке групације, Националног центра, предвођени председником Нове Србије, Велимиром Илићем. Одавде, из Качулица, свето дрво српских православаца однели су у манастир Жичу код Краљева, где је за поподне одређено бденије са молитвом, и спаљивање бадњака.

По ко зна који пут Срби прослављају свој свети дан запитани шта им доноси будућност и где су грешили у прошлости. Ово је празник мира, здравља и љубави, светковина за укућане, али и прилика да се саберемо, удружимо и једном коначно почнемо да градимо боље друштво за све нас – казао је Велимир Илић на Бадње јутро, за трпезом на свом имању у Качулицама.

Мирко Јовић и Велимир Илић на Бадње јутро у Качулицама, Фото: Г. Оташевић

Мирко Јовић, председник Српске народне обнове, поручио је да смо ми ,,потомци дедова који су знали да досегну висине  и да воде велике битке”, напомињући:

- Сад треба да докажемо јесмо ли такви мушкарци какви су наши дедови били. Није важно да ли нас је 50 или 500, али ако смо одлучни постићи ћемо све што желимо. И да увек имамо на памети оно што је проповедао Јустин Поповић: светосавље као филозофију живота.

Вилибалд Ерић заменик председника Народног радничког покрета, оценио је:

- У данашњој Србији и позиција и опозиција, која је под контролом  запада и Вучића, имају исти циљ: праве ситуацију да се распишу нови избори и обезбеди двотрећинска већина како би се прoменили Устав и закони, по НАТО пројекту.

Гостима који су ојутрили у горском снегу добродошлицу је пожелео и војвода Гојко Рабреновић из Љубића, председник Српског четничког покрета, рекавши:

Ми смо, као српски четници, увек били, данас јесмо и навек ћемо остати уз Србију и наш народ. Нека нам бог да здравља и слоге, изборићемо се за своје циљеве.

ГЗС