КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Грађани морају да контролишу сваку будућу власт Назад
Датум: 29. Јануар 2019. Време: 18:57

Илић: Грађани морају да контролишу сваку будућу власт

 

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да грађани морају да нађу механизме  како ће да контролишу сваку следећу власт .

„Мора да се нађе начин и механизам како ће грађани контролисати сваку будућу власт која дође. То је једини начин да се спречи крађа и корупције. Ове протесте носи народ и када дође до промена, мора доћи до комплетне промене система , а не само пуке смене власти“, рекао је лидер Нове Србије Велимир Илић.

Он је додао да Нова Србија подржава грађанске протесте широм Србије и нагласио да масовност показује да незадовољство народа кулминира.

Илић је истакао да за нове изборе морају да се створе услови и да је потпуно без смисла ићи на изборе под околностима у којим се они последњих година одржавају у Србији.

„ Да би се избори одржали под демократским и регуларним условима мора да се направи прелазна влада која ће организовати изборе , а да они буду фер за све учеснике. Ако Вучић буде сам организовао изборе опет ћемо имати притиске и БИУ и куповину гласова, коришћење свих државних ресурса.  Народ је револтиран и све више незадовољан овом влашћи и институцијама које не постоје“, рекао је Илић.

Он је оценио да је састанак у Давосу показао сву Вучићеву немоћ и лошу спољну политику и ако се од тог састанака очекивало много.

„Вучић ништа није урадио, таксе на Косову нису укинуте. Ништа се није догодило, од њега се и даље очекује да испуни сва обећања која је дао“, рекао је Илић.

Он је додао да је и Путинова посета прошла неуспешно и да“нису потписани никакви значајни уговори  већ само неки безначајни меморандуми“.

„Овде власт ради шта хоће и не одговара. Министарка саобраћаја прича о елекстронским дозволама, а на терену јој испадају три вагона из шина, железничке пруге се распадају. Тиме је озбиљно угрожена и безбедност грађана и животна средина. Поднeо сам неколико пријава против и на то нико не реагује. Ево чекам и даље да тужилаштво реагује.“, казао је Илић.

Илић је казао да је српско село замрло,а да министар пољопривреде „прича све саме глупости на разним телевизијама“.

„Министар пољоприврде прича о извозу,а ми имамо село са 360 становника у коме има 50 свиња и четири краве. И шта ћемо ми да извозимо? Крајње је време да престанете на вашим телевизијама више да лажете овај јадни и напаћени народ. У селу живе све стари људи, не можете на пет села да нађете једног трактористу. Ја живим међу тим народом и с њим, а стварно не знам где ви живите“,  рекао је председник Нове Србије на конференцији за новинаре.