КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Сваку будућу власт морају да контролишу професори, лекари, адвокати и инжењери из народа Назад
Датум: 12. Фебруар 2019. Време: 12:48

Илић: Сваку будућу власт морају да контролишу професори, лекари, адвокати и инжењери из народа

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да ће Вучићева победа, ако распише изборе бити Пирова победа, јер ће је добити притисцима и куповином гласова и позвао Српску напредну странку да размисли да ли је тренутак за изборе, јер је много народа на улицама широм Србије због незадовољтва.

„Опозиција мора да да јасне гаранције народу да ће се оформити независно регулаторно тело које ће контролисати власт , а које ће чинити људи од ауторитета из свих струка – представник, адвоката, инжењера, лекара, просветних радника, представник Академије наука и Српске православне цркве. И том телу које ће представљати народ морају сви да функционери да одговарају. Они ће имати право да када виде да неко не ради добро позову тог министра, председника владе, директора, предсдника државе на одговорност. Ако се утврди да не ради у складу са законом и да има пропуста , одмах да се поднесе пријава тужилаштву које по њој поступа, па тај функцинер одговара кривично. То је једини начин исправан и прави да власт одговара народу и тако ће бити спречене све малверзације и крађе“, рекао је Илић на конференцији за новинаре говорећи о споразуму који опозиција нуди народу.

Он је нагласио да мора јасно да се зна ко је опозиција и да око тих ствари мора да постоји јасан договор као и о питањима попут статуса Косова и Метохије, Европске уније и НАТО савеза.

„ Ми морамо јасно да кажемо Косово је окупирано и да не поклањамо део своје територије. Народ где је најугроженији, где не може да живи мора да се исели у Србију, али да услов буде да ништа од земље на Косову не сме да се прода. Па 500 година је Србија била под Турцима, па смо је вратили, па вратићемо и Косово, ако га овај не поклони. Став према ЕУ мора да буде кристално јасан. Нас Европска унија неће скоро примити и зато то треба оставити са стране и  не трчати за њима. Србија мора да буде војно неутрална. И то мора јасно да се каже“, поручио је Илић на конференцији за новинаре.

Он је критиковао актуелну власт и навео да све што раде уназађује Србију.

„Зорана Михајловић је као проклета Јерина. Све што изгради то јој се поруши. Отишла је у Лондон да прави уговоре који су за 300 милиона скупљи од реалних. Овај мало да Кинезима, мало Американцима, мало Русима, мало Немцима, свима нешто и растури и распода Србију“, оценио је Илић и додао да „ништа не функционише – ни железнички, ни водени саобраћај, а путеве праве странци“.

Он је додао да све што ради власт „води у тотални хаос“.

„Србија се распада по свим шавовима , све распродато, а сви уговори тајни. Председник не сме да покаже ко је купио ПКБ, све се крије. Каква је будућност Србије са Вучићем? Па нема је , људи. Његово бирачко тело је на гробљу , нека пусти тај народ да почива у миру. То није хришћански“, рекао је Илић.

 

                            

          Николићу преузми одговорност

 

„ Томиславе Николићу ти си преварио све нас и пријатеље и народ. И зато мораш да преузмеш одговорност! Народ је гласао за тебе ,а не неку Брнабићку, Синишу Малог и Горана Весића“, рекао је Илић