КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Ко и зашто крије истину о удесу у коме је учествовао Бабић? Назад
Датум: 19. Фебруар 2019. Време: 11:56

Илић: Ко и зашто крије истину о удесу у коме је учествовао Бабић?
 
 
Председник Нове Србије Велимир Илић упитао је данас ко и зашто крије истину о удесу у коме је учетвовао бивши директор Коридора Србије Зоран Бабић,а у коме је Станика Глигорјевић погинула. 
 
" Прича се да је Бабић возио та кола. Зашто су забрањени снимци са наплатне рампе и коме је у интересу за скрива истину од народа и зашто? Сваки дан знамо шта се у свету дешавало, неке саобраћајне несреће се у детаље описују, само се ћути о овом инциденту. Грађани Србије и породица трагично настрадале жене имају право да знају истину и да на одговорност позову онога ко је крив за изазивање несреће", рекао је Илић на конференцији за новинаре. 
 
Он је додао да је надлежна министарка Зорана Михајловић и сама директно одговорна што правих информација о несрећи нема. 
"Зашто се крије истина и ко крије Бабића? Зашто нема података ко је заиста возио кола, чија су кола била , које су биле регистарске ознаке. И Зорану и Бабића штити Вучић. Зорана је као проклета Јерина - што сагради то се само поруши. Оптужује друге за своју неспосбност ,а од када је на челу министарства ни један пружни прелаз није урадила, нити обезбедила. За све ове године завршила је две рампе које су започете у време мог мандата- Железницу је уништила она. Шта је са руским кредитом који је добила? Где су уложене те паре? ", питао је Илић. 
 
Говорећи о решавању косовског питања , председник Нове Србије је истакао да " није нормално да о тако важном питању одлучује један човек, а не иснтитуције државе Србије". 
"Тачи је у Минхен дошао са неким одлукама парламента непостојеће државе Косово од којих је прва да се косовски устав мора поштовати, тражили су укидање Резолуције 1244. А Вучић је отишао без било какве одлуке наших институција са оним што је у његовој глави и што само он зна. Ми нишат не знамо какви су његови планови за Косово. То не зна ни паралемнт који о томе треба да одлучује. Он сваки дан крши Устав и само кука како ће то бити паклено шта год да је то што је он у његовој глави смислио. И немој да се чуди што му је народ на улици. Ми немамо иснтитуције и једино место где можемо да се боримо за Србију је улица. Зато народ толико излази. Нас Вучић тера на улицу , да на улици решавамо пробелеме, јер немамо други начин. И зато што се мене тиче сви треба да изађемо на улицу и покажемо незадовољство да тражимо да направимо нормалну државу, да на неке наредне изборе који нису расписани по Вучићевим правилима сутра можемо да изађемо, да народ без притиска и својом вољом може да бира ко ће да да га води", рекао је Илић.