САОПШТЕЊА
Нова Србија прославила страначку славу Назад
Датум: 27. Фебруар 2019. Време: 14:15

            Нова Србија прославила страначку славу

 

Нова Србија прославила је страначку славу Светог Симеона Мироточивог. Домаћин славе, у централи странке, у Београду, био је председник странке Велимир Илић. Међу бројним гостима, члановима и симпатизерима Нове Србије био је и Милан Парошки, кардиохирург Бошко Ђукановић, бивши дирекор Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“.

Председник Нове Србије Велимир Илић је поздрављајући госте рекао да је Нова Србија за свог свеца изабрала утемељитеља српске државе.

„ Србија мора да изађе на прави пут и  не смемо предати док од замље не направимо уређену и правну државу. Србија једина нема алтернативу и то је оно што нам је Свети Симеон оставио у наслеђе и аманет. Хвала вам драги пријатељи што сте данас са нама и што заједно славимо и спомињемо име свеца који је створио српску државу. Хвала Српској православној цркви и академији наука што су се у ова злослутна времена одредиле тако да морамо сачувати наше Косово и Метохију, а ми као народ дужни смо да их следимо  на том путу“, поручио је Илић.

Градски и општински одбори широм Србије у својим просторијама обалежили су страначку славу.