КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Вучићу, кажи јасно народу шта је катастрофа за Косово коју си најавио Назад
Датум: 5. Март 2019. Време: 13:53

Илић: Вучићу, кажи јасно народу шта је катастрофа за Косово коју си најавио

 

Председник Нове Србије Велимир Илић затражио је од председника Србије Александра Вучића да грађанима Србије објасни шта значи катастрофално решење за Косово, ако не буде компромиса са Албaнцима.

„ Објасни нам шта то значи. Реци народу шта мислиш да радиш! Држиш нас у неизвесности. Немаш одговор ни на једно конкретно питање нити решење за било који конкретан проблем. Објасни какав је став Србије према Европској унији која заједно с тобом крши устав Србије и само говори о томе ако нешто није у складу са Уставом непостојеће државе Косово. Да ли ми стварно хоћемо у такву Европску унију? Да ли нама то треба? Кажи јасно грађанима Србије шта нас чека. За седам година власти ништа конкретно ниси урадио ни рекао. Какав је став Србије према Натоу? То су питања којима треба да се бавиш председниче Србије, а не да шеташ по Србији са циркуским караванима и глумиш Деда Мраза који дели паре из буџета како се њему хоће“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Илић је навео да ништа није урађано од инвестиција за које су узети кредити и да се „Србија урушава „ на свим странама.

„Пре три године су обећали да заврше радове на коридорима, од тога ништа. Обећали су у изборној кампањи за Београд да одмах почиње изградња метроа. Чим је прошла кампања то више нико сада не помиње. Јесенас су урадили вијадукт у Чачку ево за викенд се срушила три стуба. За све велике пројекте не расписују тендере , све раде слободном погодбом за велике паре и све им се урушава и обрушава. Па ако за такве пројекте не расписују тендере , за шта их расписију? За тоалет папир? Овде се најбоље и једино продаје јефтина радна снага. Продају нас за 200 до 300 евра. Овде ништа није нормално. О наталитету одлучује шест жена које имају двоје деце. Додуше по новом троје пошто је председник честитао Ани Брнабић дете, мада не знам шта је она том детету. И волео бих да ми неко то у Србији објасни. Они нису нормални , сви би колективно требало да оду на неки преглед да им неки стручњак каже јесу ли  нормални. И не само Вучић у уништавању ове земље учествују и Љајић и Дачић и Кркобабић и Карић. Сви они. И боље им је да почну да напуштају тај брод , јер је почео да им тоне. Али ће одговорност што су уништили земљу сносити сви заједно. Нико неће бити поштеђен“, рекао је Илић.

Коментаришући економски форум на Копаонику председник Нове Србије је рекао да „тамо стално седе једни исти , који су највише уништили Србију“.

Он је казао да не жели да „ обесмисли шетње“ и да се диви људима који сваке суботе исказују свој бунт на тај начин, али је истакао да је „потребно да се поставе одређени циљеви и захтеви који ће бити орочени“.

„У неким градовим шетње су напрасно промениле трасу. Нема шта да се шета по мрачним уличицама и по деловима града где нема институција. Мора да се иде испред институција. Ко се кога и зашто 'плаши да стане пред лопова и каже му да је лопов? Народ мора да стоји испред институција и да се поставе јасни захтеви који ће да се односе на сређивање бирачких спискова , омогућавање опозицији простора у медијима са националном фреквенцијом... И да се то орочи да они испуне захтеве до одређеног датума. Ако власт не испуни захтеве , онда идемо у радикализацију протеста. Ако се само буде шетало бојим се да ће се протести обесмислити“, закључио  је Илић.