САОПШТЕЊА
Писмо Миломиру Марићу, главном уреднику телевизије Хепи: Назад
Датум: 11. Март 2019. Време: 16:05

Писмо Миломиру Марићу, главном уреднику телевизије Хепи:

 

Поштовани господине Марићу,

 

Евидентно је да сте добили задатак од Вашег великог шефа, који ексклузивно гостује у свим Вашим емисијама, Александра Вучића, да ових дана кренете у напад на председника Нове Србије Велимира Илића.

Нама је драго што се толико бавите председником Нове Србије, али не би се баш рекло, да то као стари и искусан новинар чините у складу са професионалним начелима и принципима професије којом се бавите толико дуго, сарађујући са свим властима, служећи им, а са Вучићевом понајвише. Осим што поштујете налог вашег газде - председника Србије, па у емисије зовете режимске новинаре који свакодневно о Велимиру Илићу причају све и свашта, углавном неистине,  нисте се удостојили, ни једног тренутка да испоштујете „правило друге стране“ па у неку од емисија позовете и ту страну коју упорно, злурадо и безобразно нападате.

У складу са важећим  Законом о информисању Ваша обавеза је да „правило друге стране“ испоштујете те Вас опомињемо, да би избегли судски епилог, да и онај ко је нападнут, у овом случају председник Нове Србије Велимир Илић, има право да добије простор у тим истим Вашим емисијама које уређује уредник на Андрићевом венцу да каже шта има као „друга страна“.

 

 

Информативна служба

НОВЕ СРБИЈE