КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Црква и Вучић не мисле исто о Косову Назад
Датум: 12. Март 2019. Време: 13:46

Илић: Црква и Вучић не мисле исто о Косову

 

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да председник Србије и Српска православна црква немају исти став о Косову и Метохији и да СПЦ никако не подржава разграничење о чему се изјаснио и Свети Синод СПЦ.

„Црква је јасно рекла свој став да је за очување српских светиња на Косову и Метохији и да не прихвата никаква разграничења и никакву размену територије. Црква је рекла да Косово треба прогласити окупираном територијом и вратити преговоре у СБ УН“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је казао да је делегација Ангеле Меркел код Вучића и да , према сазнањима које има, од председника Србије се тражи да прихвати платформу косовског парламета.

„Мене занима у чије име он преговара и шта преговара. Никада није било да се тако важне одлуке не доносе у Народној скупштини. Он хитно мора да врати питање Косова у српски парламент, да се парламент изјасни о томе , а Вучић онда да преговара на основу платформе коју је донела Народна скупштина, а не као неко ко сам доноси одлуке“ , истакао је предсдник Нове Србије.

Илић је позвао градоначелника Београда да поднесе оставку, јер он заправо ништа и не ради.

„Све одлуке доноси Горан Весић и он се за све пита. Ево сада мимо свих закона он ће да да већа овлашћења комуналној полицији. Весић прави страначку милицију, јер странка на власти не верује постојећој полицији,а плаше се нереда по градовима где се одржавају протести. Тако хоће са својом милицијом да се осигурају“, навео је он.

Илић се осврнуо и на то што је Инфостан, како је рекао по наредби Весића, послао стотинама хиљада Београђана , опомену за један неплаћен рачун и што им због тога прете извршитељима.

„Они данас се не питају да ли тај народ који живи на ивици егзистенције може то да плати, да ли је неко закаснио зато што је био болестан. Одмах шаљу извршитеље, народ не може да живи од извршитеља. Има случајева где су њихове услуге три пута веће од дуга. Ово је пљачка и онако осиромашеног народа. Уместо да омогуће да се ти дугови плате у ратама, они одмах шаљу извршитеље. Извршитељи се понашају као зеленаши. Држава је преко извршитеља постала зеленаш и и само намеће нове дажбине овом народу који не може да састави крај с крајем“, истакао је Илић.

Он је додао да српско село изумире потпуно, јер су акцизе на гориво неподношљиве.

„Цела Србија је запуштена, никада се мање није орало ни сејало , него ове године. А за субвенције да би их добио мора да се да део у кешу. То никада није било“, закључио је Илић.