КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Средњошколци одржали лекцију из демократије,Вучић умро жив Назад
Датум: 19. Март 2019. Време: 13:20

Илић: Средњошколци одржали лекцију из демократије,Вучић умро жив

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да су ђаци који су тражили да се ослободи њихов ухапшени друг на протестима у суботу, одржали лекцију из демократије и показали свима како се стиже до циља.

„Одушевљен сам том децом. Они су поставили јасан захтев и нису одустали док им захтев није испуњен. Одржали су час из демократије и власти и опозицији. Свака вам част омладино, то што сте ви урадили, то је прави начин борбе. Ми смо  доста били на власти, нама то више не треба на вама свет остаје. Када сам видео ону омладину , срце ми је заиграло, јер сам схватио да Србија има будућност. Ми старији треба да будемо ту само да вам помогнемо и подржимо вас да направимо коначно нормалну државу са стварним институцијама и изаберемо председника какав доликује Србији“ , рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је говорећи о суботњим протестима и уласку демонстраната у РТС казао да је то била логична последица тога како  јавни сервис извештава свих претходних година.

„То је био улазак незадовољног народа који плаћа тај РТС и има право да тражи да национална талавизија објективно извештава и да примени уређивачку политику. Неки од вођа су желели да упадну у први план , али то је било погрешно. Није требало ићи неорганизовано и никако ми није јасно зашто им је требало да улазе са тестером. То је само дало режиму прилику да то користи у пропагандне свхре. Нису смели да дозволе тако нешто. Недеља је показала да је режим у Србији труо и слаб и да је Вучић у највећој паници. Он тобоже игра шах, фигуру померио није , а народ му стоји испред врата. Па мајсторе, докле иде твоја бахатост?! Он прича о томе да треба о свему да се разговара, па што ниси изашао пред народ и то је твој народ председниче, па разговарао с њима. Него си умро жив од страха“, казао је Илић.

Он је додао да „Вучић мора да схвати да је народ у Србији незадовољан и да народ нису само његови плаћеници и сендвичари“.

„Јасно је да се избори ближе, али за те изборе треба створити регуларне, демократске услове. Не могу изборе више да контролишу министар полиције и шеф БИА. Медији морају да се ослободе. Вучићу, мораш да пустиш још некога да нешто каже, мора да се чује и опозиција нарочито на државној телевизији. Шта је с парламентом? Ни једна институција ти не ради. Парлемант расправља о глупостима док су улице пуне незадовољног народа, а држава ти се распада.Министар одбране иде на војну вежбу да учи да гађа, цео свет нам се смеје. Oтац министра полиције заузима бахато неки хотел. Правите циркус од државе“, казао је Илић.

Он је додао да Србију води „једна разуларена и разуздана партија у којој су сви окупљени око личних интереса“,

„Немате решење ни за шта. Причате празне приче док вам незадовољан народ шета улицама Србије. А председник који пет сати не сме да изађе из зграде Председништва, када је изашао расправља се са две бабе и неким дедама који против њега протестују. То ниво председника државе?! Срам те било Вучићу што сваки дан понижаваш Србију!“, рекао је  Илић.