КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Народ на протестима да не наседа на провокације Назад
Датум: 9. Април 2019. Време: 15:20

Илић: Народ на протестима да не наседа на провокације

 

Председник Нове Србије Велимир Илић рекао је да се за суботње протесте треба спремити и не дозволити никакве инциденте. Он је додао да сматра да ће власт покушати да направи одређене провокације.

„Не сме да се догоди да поједини лидери опозиције излећу као што се дешавало на претходним протестима. Власт такве поступке злоупотребљава и на својим медијима, а познато је да држе све медије, представља опозицију као насилну, несподобну и незрелу. Зато треба бити опрезан у суботу“, рекао је Илић.

Он је додао да је ово велики народни протест и да више нису незадовољни само грађани већ и српски сељак и домаћин који је потпуно уништен.

„Јабуке коштају четири динара. Тражим од Расима Љајића као министра трговине да каже ко је увозио пољске јабуке , прелепљивао их нашим етикетама и тако их извозио на руско тржиште што је нашег сељака довело у незавидну ситуацију. Нека кажу колико су тона увезли пољских јабука и препродали. Нека објасни ко увози кромпир из Аустрије , док кромпир српског сељака пропада“, рекао је Илић.

Он је додао да је исти проблем због извоза струје настао на Заовинском језеру које је силом исушено и због чега може да буде доведен цео енергетски ситем Србије у опасност.

„И док се земља на Тари обрушава, куће се руше око Заовинског језера , народ остаје без крова над главом, председник Србије у пожаревачком крају прави свој лични ријалити са сендвичарима и крчми државни буџет као да му је мираз. Прави циркус, лупа деци од седам година банане , да покаже да је и он неки вајни спортиста. И само прича како тамо ништа није урађено. Па мајсторе јеси ти нормалан? Ти си на власти већ седам година и ништа ниси урадио . Косово ниси решио, привреда ти пропала, село опустело , народ ти живи на ивици егзистенције, само ти извршитељи и утеривачи дугова раде и тако пуниш буџет“, рекао је Илић.

Он је додао да је Београд „унакажен“.

„Шта је с метроом који сте обећали да ћете одмах почети да радите пред локалне изборе? Београд је уништен и раскопан. Све је пропало , цео систем је урушен,  а председник са сендвичарима прави ријалити. То је данас Србија. Сви морамо да се удружимо и да се изборимо да сменимо Вучића. Ако то не урадимо нећемо имати државу“, рекао је Илић.

Он је додао да је Вучић стално у кампањи.

„Он ће да прави митинг , само не знам чиме је он незадовољан. Народом? Можда хоће да мења народ. Или није задовољан опозицијом па би да мења и опозицију? Да нам покаже колико има сендвичара. Па знамо ми то. Троше паре на кампање ,а од народне сиротиње скупљају порукама за магнетну резонанцу. Па сваки Вучићев излазак у кампању и плаћање сендвичара да га прате кошта колико једна магнетна резонанца. До сада је 10 могло да се купи. Не срамотите се, купите то да  се народ лечи док још има ко“, рекао је Илић.

Мирко Јовић испред Националног центра је казао да је питање Косова и Метохије проблем којим се баве велике силе , али се не бави нико у Србији, ни Вучић, ни Ђилас.

Јовић је додао да је ово последњи моменат да Србија врати север Косова.

„Ко је саветник који је рекао председницима четири општине на северу Косова да поднесу оставку и да Тачију дају могућност да он расписује изборе у тим  општинама? Вучићеви партијски пријатељи који га подржавају са Косова дају му безрезервну подршку. Брнабићка између редова каже да је спремна све да потпише за мир у региону, а Вулин поново говори о разграничењу. Ми имамо Устав и Устава се морамо држати, све друго је издаја“, казао је Јовић.