КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Будућност Србије је да нестану Вучић и СНС Назад
Датум: 23. Април 2019. Време: 13:42

Илић: Будућност Србије је да нестану Вучић и СНС

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да Србија једино има будућност , ако са политичке сцене нестану Вучић и СНС . Он је оценио да је митинг подршке председнику Србије „показао насиље над народом“.

„Митинг који је одржан 19. априла у Београду , показао је насиље председника Србије над једним делом народа који је морао да дође, јер му је било прећено да ће остати без посла. То је све организовано о државном трошку са све дописима који су кружили по јавним предузећима да су људи обавезни да тог дана буду у Београду. Ти јадни намучени људи морали су сатима да стоје у Београду. А Србе са Косова и Метохије су довозли шиптарски аутопревозници. Митинг је само показао велику бруку Србије. Народ је после из револта бацао заставе по улици и пунио њима канте за смеће. То никада није било“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је оценио да је Вучићев циљ био да пре састанка 29. априла покаже светским лидерима како он има подршку грађана Србије.

„ Али ни они му више не верују. Јасно је њима шта он ради . Овај митинг није био митинг будућности Србије , већ срамоте Србије“, оценио је Илић и додао да „не зна о каквој будућности говоре они који сваког дана терају хиљаде младих из Србије“.

 

Осврнувши се на годишњицу од бомбардовања РТС Илић је истакао да ни једна жртва НАТО бомбардовања не сме бити заборављена.

„Председник се наводно није појавио на годишњици, јер је болестан. Није се појавио јер није смео. Он је био тадашњи министар информисања, а НАТО је најављивао шта и када бомбардује да се склоне цивили. То поуздано знам јер сам тада био градоначелник Чачка . И свако бомбардовање је најављивано. Он је извео своју мајку ,а оставио остале људе да изгину да би се створио револт у тадашњој светској јавности.  То је била једна сулуда политика коју није интересовао народ као што њега ни сада не интересује народ . Време показује своје . А ја се и питам зашто Србија нема снаге да се супротстави ономе што је било нељудско и да се каже истина“, рекао је Илић.

Он је додао да опозиција мора да се организује боље и да се супротстави Вучићу и да појединци не смеју да злоупотребљавају народ и да се истичу као лидери.

„ О томе ко је опозиција данас у Србији одлучује човек који је јуче основао странку . Морамо се борити да дођу људи које народ хоће и који ће да заступају интересе народа и Србије . Ово што Вучићева власт ради је постало неподношљиво. Они терају сељаке да пријаве бераче малина и шљива и слушам Ану Брнабић која каже могу то да ураде и елекстронски. Питам се је ли она нормална и је ли зна где живи. Опет уговарају послове без тендера . За то све постоје папири и они морају да схвате да ће једном за то морати да одговарају“, поручио је председник  Нове Србије.