КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Нема будућности са Вучићем Назад
Датум: 30. Април 2019. Време: 13:40

 

Нема будућности са Вучићем

                                                                                               

Председник Нове Србије Велимир Илић је честитао Ускрс свим грађанима Србије са жељом да и Србији најзад крене!

 „Прођоше празници, са њима и ове дуго најављиване посете и састанци. Председник је имао сусрете са Ангелом Меркел, са председником Кине, са Путином... и – тресла се гора, родио се – миш! Нисмо, додуше, чули оне са којима се састајао, али смо чули њега. Чули смо и Дачића и његово чувено – не може нам нико ништа, јачи смо... Ништа није решено, само је повећана неизвеност. Нити су разрешене таксе које су нам увели, нити је о било чему битном разговарано, нити је било шта значајно решено. Само се наставио стари, добро познат ријалити велики напредак  у преговорима са Приштином, велики економски раст, велики привредни успех... Само нигде се то не види.“ Илић је нагласио да се за 7 година власти СНС заправо ништа није десило.  „На власти су потпуне аналфабете. Зубар води трговину, а на челу Министарства пољопривреде је зајапурени човек који појма нема о пољопривреди. Субвенције за пољопривреднике води Кркобабић. Јасно вам је докле је стигла пољопривреда, ако то Кркобабић води. И ко је икад видео те субвенције, осим пар СНС кадрова? Премијерка прича о дигитализацији и максимални домет јој је да нам објасни да пољопривредници могу сезонске раднике да пријаве дигитало. Е сад нек зађе она по селима да објасни људима како могу дигитално то да обаве. Баш бих волео то да видим!“

„Забава која је започела још уочи празника је завршена, а није се догодило ништа. Коридор 10 се, ево и даље, завршава. Само никако да се заврши. Стално се потписују уговори. Ево пут Прељина-Пожега. Поново потписују уговор. Не знам који је ово по реду. То је потписивано још у време када сам ја био министар. Само... цифре расту. Како који уговор, тако већа цена, а од пута ништа! – рекао је Илић“.

Осврнувши се на најаву нових капиталних пројеката ове власти, он је рекао: „Велики пројекти се своде на јарболе, гондоле и национални стадион(!?). Национални фудбалски стадион... Који ми то фудбал имамо? Коју репрезентацију? Метро је напрасно заборављен, а приоритет је национални фудбалски стадион. За кога је то приоритет? За фудбалску мафију? Или то сад градимо за сина Данила? Да има дете сад кад је већ постао велики фудбалски менаџер, па да се нађе и стадион“.

Велимир Илић је додао да је срамота ово што власт ради са српским главним градом. „Београд нема железничку станицу, нема приступне саобраћајнице. Сваки дан је потпуни саобраћајни колапс. А Београд је важан за целу Србију.“

Говорећи о кампањи СНС – Будућност Србије, Илић је оценио да Србија са СНС нема будућност. „Сви млади и образовани људи нам одоше. Одлазе лекари, медицинске сестре, инжењери... Ми смо расадник јефтине радне снаге. Још мало па ћемо имати више људи у расејању, него у Србији. Србија полако нестаје. Зато треба запамтити да Србија са оваквом влашћу нема никакву будућност“-рекао је председник Нове Србије на данашњој коференцији за новинаре.