КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Вучић даје све да би купио свој опстанак на власти Назад
Датум: 7. Мај 2019. Време: 13:23

Илић: Вучић даје све да би купио свој опстанак на власти

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да је неодговорно то што председник Србије неуспех своје политике према Косову и Метохији сваљује на грађане Србије.

„Вучић каже ето грађани су криви нису подржали његово решење за Косово и Метохију и да ће зато сада изгубити и оно што смо могли да добијемо. А нико није ни знао шта је он преговарао и о чему је причао. Како народ може да буде крив за нешто што није ни знао шта је ? Доста је више тих политичара који криве народ . Па ваљда он треба да слуша народ а не народ њега. Он је у стању да да све , да преда Косово само да би купио свој опстанак на власти“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он  је казао да нико у Србији не зна шта председник ради, осим што свакодневно опозицију и све оне који другачије мисле прозива да су криминалци и тајкуни.

„Поделио је народ као нико пре њега. Вучић је тешка несрећа која је задесила Србију, пун је мржње према свакоме ко мисли другачије. Он од државе прави циркус са својим Брнабићкама и Марком Ђурићем. Зашто не каже да ли је неко дао Трепчу  Немцима на управљање ,а да се о томе ништа чуло није“, упитао је Илић.

Он је додао да је ова власт неспособна и да само тражи оправдања за своје промашаје и кривицу пребацује на друге.

„Они морају да оду. Ко је Ана Брнабић? На којим је она изборима добила подршку народа. Нама економију води неки Налед који је она водила и сада тамо оставила неке клинце. Држава се пљачка по кумовским и братским линијама. Председник Србије не зна основну ствар, ко су му пријатељи, а ко непријатељи . Он иде на самит у Намачку где о судбини Србије одлучују све они који овој земљи ништа добро не желе“, оценио је Илић.

Он је додао да  је време показало да су сви Вучићеви састанци са Меркеловом бесмислени.

„Он на сваком од тих састанака понешто да и на сваком Србија нешто изгуби. Шта он то прича? Па он је био у власти са Вулином и Дачићем и када је потписиван Кумановски споразум. Овде је потребно велико чишћење. А Србију треба да воде коначно они који имају програм и који су способни“, закључио је Илић.